Fotball

Strømsgodset-spiller slo tilbake etter grov rasisme: - Det hører ikke hjemme i fotballen

Flamur Kastrati var tilbake for Strømsgodset onsdag kveld etter fire kampers karantene for «slaget i Drammen».

Flamur Kastrati får rødt kort i seriepremieren.
  • Odd Inge Aas
    Journalist

NADDERUD: Sesongstarten ble ikke som Godset-angriperen hadde tenkt. I seriepremieren på Marienlyst ble han utvist etter å ha slått til Branns Vadim Demidov.

Rødt kort og tribuneplass de fire neste serierundene var straffen. Helt greit, sa Kastrati, som la seg langflat og beklaget den dårlige oppførselen.

Tilbakemeldingene var mange og negative, men noen gikk mye lenger enn hva som er akseptabelt.

På sosiale medier, via sms og på ulike nettfora fikk norskfødte Kastrati beskjed om å forlate landet. Han ble også omtalt som «utlending» med ufine adjektiver foran.

Les også

Stabæk fra 13 til fire poeng uten Bob Bradley

— Rasisme hører ikke hjemme i fotballen i det hele tatt, heller ikke i dagliglivet. Det kan ødelegge mennesker, så det må bli slått hardt ned på, sier Kastrati til Aftenposten etter tre poeng på Nadderud.

Morten Morisbak Skjønsberg i duell med Flamur Kastrati under eliteseriekampen mellom Stabæk og Strømsgodset onsdag. Godset vant kampen 1-0.

Han og Godsets mediesjef fortalte om de rasistiske meldingene til Drammens Tidene for å vise at det ikke er akseptabelt. Tilbakemeldingene i etterkant fra klubb og supportere har vært fantastiske.

— Ikke et utbredt problem

— Jeg har fått veldig mye god støtte, det er nesten så jeg må falle ned på knærne og si tusen takk, sier Kastrati.

Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen sier klubben har et samarbeid med Redd Barna som setter fokus på rasisme, mobbing og netthets. Yngre spillere i Godset må gjennom et program som skal bevisstgjøre på de rette verdiene. I Drammen tar man veldig avstand fra det Kastrati opplevde, og har vært opptatt av å stille opp for spilleren sin.

Les også

Barmen sa unnskyld for byturen før kampen

— Han er en tøffing og klarer det meste selv, men vi holder jo armen rundt ham, sier treneren, som ikke opplever rasisme som et utbredt problem i norsk fotball.

Det gjør heller ikke Kastrati.

Stabæk snytt for straffe

Duoen kunne glede seg over tre kjærkomne poeng mot Stabæk i duellen mellom de to medaljevinnerne bak suverene Rosenborg i fjorårets eliteserie.

Den første omgangen bar ikke preg av at dette var et oppgjør mellom to av de tre beste lagene i Norge sist år. Feilpasningene kom betydelig hyppigere enn farlige situasjoner foran målene.

Les også

Rossbach historisk da Odd inntok tabelltoppen

Scoringen kom etter at Kastrati ble felt av Mandé Sayouba. Lars Christopher Vilsvik var sikker fra straffemerket.

Der burde også Stabæk fått muligheten fra i annen omgang da Vilsvik felte Moussa Njie.

— Fra min posisjon så jeg ikke treffpunktet mellom spillerne. Det er bare å beklage om jeg tok feil, sa dommer Tom Harald Hagen etter kampen.

Les mer om kampen her.

----------------- Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor VIFs snuoperasjon, Riises dommerutskjelling, Barcas kollaps og Deilas ydmykende nedtur er blant temaene:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt20125341192241
2Molde20115448252338
3Rosenborg20114543261737
4Kristiansund2011272825335
5Lillestrøm2010463226634
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Stabæk Fotball
  3. Strømsgodset IF