AC Milan-legenden Cesare Maldini er død

Fotball-Italia i sorg.

Cesare Maldini ble 84 år gammel. Han ledet blant annet Italia til seier over Norge i VM i 1998.
  • 100% Sport

Tidligere fotballstjerne og topptrener Cesare Maldini er død 84 år gammel, skriver avisen Gazzetta dello Sport.

Maldini spilte for Milan fra 1954 til 1966 og vant blant annet fire seriemesterskap. Det ble også seier i europacupen for serievinnere i 1963. Etter spillerkarrieren ble han trener og På begynnelsen av 1970-tallet var han også trener for klubben. Senere trente han også ulike andre italienske klubber.

Les også

Fotballegenden Johan Cruyff er død: - Fotballen har mistet en av historiens aller største

I tiden 1980 til 1986 var han assistent for landslagssjef Enzo Bearzot, blant annet da Italia ble verdensmester i 1982. I 1986 overtok han ansvaret for Italias U21-landslag, som han ledet i ti år. Flere av spillerne han hadde ansvaret for der ble verdensmestere i 2006. I 1996 ble Maldini sjef for A-landslaget som Arrigo Sacchis etterfølger. I 1998 ledet han laget i VM-sluttspillet i Frankrike, da det blant annet ble 1-0-seier over Norge i åttedelsfinalen i Marseille. I neste kamp ble det tap for vertslandet og senere verdensmester Frankrike på straffesparkkonkurranse etter en målløs kvartfinale.

Kaptein på landslaget hans var sønnen Paolo Maldini, som også han var forsvarsklippe og lagkaptein i Milan, med en spillerkarriere som langt overgikk farens. Paolo fikk 126 landskamper mot farens 14. Cesare Maldini fikk kritikk for defensiv og gammeldags taktikk og måtte gi seg som landslagssjef etter sluttspillet i 1998. Han var likevel i VM-sluttspillet også i 2002, da som landslagssjef for Paraguay. Det ble tap i åttedelsfinalen mot Tyskland.

Senere jobbet han for talentspeider for Milan og TV-ekspert.

(©NTB)