Fotball

Slik er Rosenborgs 36 timer på reise

De får knapt sett annet enn flyplasser, hoteller og fotballstadioner på e-cup-turene sine. Likevel nyter RBK-spillerne å være på tur.

FREMME: Flyplassen i Norrköping er ikke spesielt stor, men da blir den også rimelig oversiktelig for Mike Jensen og resten av RBK-spillerne. Alex Gersbach følger med i bakgrunnen.
  • Christian Stendal
RASK BOARDING: Det to ganske nøyaktig tre minutter fra RBK-trener Kåre Ingebrigtsen entret avgangshallen på utenlandsterminalen på Værnes til han var på plass på flyet som tok RBK til Norrköping.
FØRST PÅ STADION: RBK-trener Kåre Ingebrigtsen og kaptein Mike Jensen er de første fra a-lagstroppen til å ankomme Norrköpings stadion. Her fra tirsdagens pressekonferanse. Til høyre RBKs pressesjef, Harald Pedersen.
KUNSTGRESS: Rosenborg-spillerne fikk testet kunstgresset i Norrköping tirsdag. Ingenting å klage på, var melodien etterpå.
ENDT ØKT: Rett fra trening og inn på bussen for Tore Reginiussen. Men han husket å ta med skoene sine.
STILLER OPP: Jonas Svensson er blant dem som alltid tar seg god tid når pressen lurer på noe. Her med artikkelforfatter Christian Skare Stendal.

NORRKÖPING (adressa.no): — Jeg har ikke så mye bedre å gjøre uansett, jeg, så for meg er det egentlig helt greit å være med guttene. Man slipper å lage seg mat og får alle måltidene servert, sier Jonas Svensson og gliser.

Adressa.no har fått tilgang til reiseprogrammet for Rosenborg-spillernes tur til Norrköping, hvor laget har planer om å ta seg videre til den tredje kvalikrunden til Mesterligaen.

Reisen begynte – kan man kanskje si – med en felles lunsj på Brakka klokken 1145 tirsdag formiddag, og avsluttes når laget lander på Værnes midnatt natt til torsdag.

I mellomtiden har laget rukket to flyturer, en trening og en ikke helt uviktig fotballkamp. Blant annet.

Selve reiseopplegget er ganske greit denne gangen, med charterfly direkte til flyplassen i Norrköping:

Kl. 12.10: Buss til Værnes

Kl. 13.30: Flyavgang fra Værnes

Kl. 14.45: Ankomst flyplassen i Norrköping

Kl. 15.15: Buss fra flyplass

Kl. 15.30: Ankomst spillerhotellet

Med andre ord: En av de logistisk sett enkleste borteturene Rosenborg-spillerne har i løpet av en sesong.

Les også

  1. Garanterer RBK-scoring i Sverige

  2. RBK må til Kypros hvis de slår ut Norrköping

Mat og trening

Men det er relativt travelt og tettpakket program likevel. Etter at spillerne ankom hotellet i Norrköping bar det rett i lunsjsalen, hvor de ble servert lasagne med salat og grovbrød. Så fikk de tid til en liten hvil før det var utlevering av treningstøy klokken 1800. Like etter dro trener Kåre Ingebrigtsen og kaptein Mike Jensen til stadion for å delta på den obligatoriske pressekonferansen før treningen som startet klokken 1900. Etter én time på kunstgresset på Östgötaporten ventet korte intervjuer med pressen, før laget ble busset tilbake til hotellet der middagen ventet.

Les også

Ingebrigtsen holder munn om nysigneringene

Tirsdag kveld klokken 2030 ble spillerne servert svine— og kyllingfilet med ris, saus, grovbrød og salat. To timer senere var det tid for kveldsmat.

Et program som kanskje ikke fremstår som det morsomste i verden. Men Mike Jensen ser det ikke sånn.

— Det er fantastisk å være på tur. Jeg synes det er kjempehyggelig. Vi koser oss, og vi kommer vekk hjemmefra og får vært sammen som en gruppe. Går det fotball på tv på kvelden, tar vi en kaffe, snakker sammen og ser fotball sammen, sier han.

Les også

Bruttern tror ikke han mister noen av stjernene i sommer

Ser litt, men ikke mye

— Det er artig og sosialt. Selvfølgelig er det litt ting som skjer, og det er tett mellom slagene, men det er fint å komme ut og se nye plasser, oppleve nye byer og kulturer, mener Tore Reginiussen.

— Det er selvfølgelig begrenset hvor mye man får med seg. Det er ofte flyplasser, hotell og fotballstadioner. Men det er inspirerende å spille i Europa. Det er alltid morsomt å reise på tur, selv om det er litt tettpakket, sier midtstopperen.

Norrköping er ikke det mest spesielle reisemålet i så måte, men Rosenborg har da besøkt byer som tyrkiske Karabük, Debrecen i Ungarn og italienske Roma - for å nevne noen få – bare de siste to årene.

— Vi var i Roma, men jeg kan egentlig ikke si at jeg har vært i Roma. Jeg har ikke sett så mye annet enn Olympiastadion der, sier Svensson.

Les også

Denne bildetabben får RBK-fansen til å reagere: - Hva i all verden?

For det er begrenset hvor mye laget faktisk opplever – foruten selve kampene.

— Vi har ligget på hotellrommet og ventet på treningen, og onsdag blir det å vente på kampen. Man ligger på rommet og får tiden til å gå, forteller han.

Ikke bare det, naturligvis. Onsdagen går med til både mat og litt bevegelse også.

Slik er den detaljerte planen på kampdag:

09.00 – 10.30: Frokostbuffet

12.00: Spasertur i området

12.30: Lunsj: Sandwicher og pastasalat med kylling. Vann, juice, kaffe og te. Frukt.

15.45: Måltid før kamp:

— Kyllingfilét med ris og salat

— Spaghetti Carbonara og bolognese med salat

— Grovbrød, frukt, isvann, kaffe og te

17.30: Kort møte, med servering av frukt, kaffe, te og isvann.

17.40: Busstransport fra hotell til stadion

19.15: Kamp IFK Norrköping-Rosenborg

Cirka 21.05: Kampslutt. Intervjuer med pressen. Kort måltid på stadion før avreise til flyplassen klokken 21.45. 22.30: Flyavgang til Trondheim

23.45: Flyet ankommer Værnes.

Kampen er naturligvis høydepunktet også for spillerne. For det er dette de holder på for.

— Det er artig å reise på bortekamper i Europa. Man spiller mot en annerledes type fotball, og en annen stemning på kampene enn vi er vant med i eliteserien. Jeg koser meg, beskriver Jonas Svensson.

— Det er deilig med den spenningen. Vi reiser ikke for gøy, vi reiser for å gå videre, sier Mike Jensen.

Gjør de det venter nye reiser. Neste reisemål er i tilfelle Nikosia på Kypros. Det er ikke å forakte det heller.

Les mer om

  1. Champions League
  2. Rosenborg BK