Fotball

Greske medier: Manchester Uniteds kaptein pågrepet etter bytur

Manchester United-kaptein Harry Maguire skal ha blitt pågrepet av politiet etter et slagsmål i Hellas fredag. Klubben bekrefter en hendelse.

Manchester United-kaptein Harry Maguire.
  • NTB

Maguire er på ferie på den greske ferieøya Mykonos. Fredag formiddag kom det rapporter fra lokale medier om at Premier League-stjernen ble pågrepet i morgentimene.

United.no var først ute med å omtale saken i Norge.

Bakgrunnen for at han ble pågrepet skal være et slagsmål utenfor en gresk bar. I etterkant av dette skal Maguire ha motsatt seg å bli pågrepet, ifølge greske Proto Thema.

I en uttalelse gresk politi har sendt ut fredag kveld opplyser de at det oppsto et slagsmål på politistasjonen etter at tre britiske menn ble pågrepet.

Ifølge politiet motsatte britene seg pågripelse og gikk til verbale angrep på politiet da de ble pågrepet, og en politimann skal ha blitt slått i ansiktet.

Les også

«Bunnen er nådd – nå trenger Barcelona en ny revolusjon»

Slagsmål på politistasjonen

Inne på selve politistasjonen skal det deretter ha oppstått ytterligere et slagsmål.

– De tre motsatte seg iherdig pågripelsen, dyttet og slo tre politibetjenter, opplyser gresk politi.

Det er ventet at Maguire lørdag må møte i retten. Fredag ble han fotografert da politiet tok ham med inn på politistasjonen i Syros. Ifølge nyhetsbyrået AP anklages britene også for å ha forsøkt å bestikke seg ut av pågripelsen med kontanter.

Bakgrunnen for at Maguire ble pågrepet skal være et slagsmål utenfor en gresk bar. De to andre som er pågrepet skal være Maguires bror og en venn av dem.

Manchester United har ifølge flere britiske medier, deriblant Sky News, sendt ut en uttalelse i sakens anledning:

– Klubben er klar over en hendelse som involverer Harry Maguire i Mykonos i går natt. Det er opprettet kontakt med Harry, og han samarbeider fullt og helt med greske myndigheter. På nåværende tidspunkt vil ikke klubben gi noen ytterligere kommentar.

Ble kaptein i vinter

Maguire har vært en av United-manager Ole Gunnar Solskjærs mest betrodde menn etter at han kom fra Leicester i fjor sommer. Overgangssummen lå på rundt 900 millioner kroner.

På en sesong i Manchester-klubben har Maguire allerede rukket å spille 55 kamper, og midtstopperen fikk kapteinsbåndet på permanent basis allerede i januar.

(©NTB)

Les mer om

  1. Manchester United
  2. Harry Maguire
  3. Ole Gunnar Solskjær
  4. Engelsk fotball