Dennis Johnsen forlater Ajax – klar for ny klubb

Dennis Johnsen (22) forlater Ajax til fordel for Venezia.

Dennis Johnsen går fra nederlandsk fotball til italiensk fotball.

Det bekrefter den nederlandske storklubben på sine hjemmesider.

Venezia, som den foregående sesongen ble nummer 11 i Serie B, nivå to i italiensk fotball, ønsker trønderen velkommen til klubben med en presentasjonsvideo på Twitter. Der kan man blant annet se kantspilleren trikse med en ball på den verdenskjente Markusplassen.

Johnsen har signert en fireårskontrakt med Venezia.

Les også

På dette området er RBK best av alle

Forlot Rosenborg som 17-åring

Den nå 22 år gamle Johnsen var bare 17 år gammel da han forlot Rosenborg og signerte for den nederlandske klubben Heerenveen.

Han valgte å forlate Lerkendal etter at han følte at han ikke ble satset på i Rosenborg, har faren og tidligere RBK-spiller Tor Gunnar Johnsen sagt til Adresseavisen om hvorfor Johnsen dro til utlandet.

Flere nordmenn i italiensk fotball

Johnsen gikk så fra Heerenveen til Ajax i 2017 og debuterte for klubben i en cupkamp mot ASV De Dijk, som hovedstadsklubben vant 4–1. Johnsen spilte totalt fem kamper for førstelaget til Ajax.

Tre nordmenn fikk denne sesongen spilletid på øverste nivå i italiensk fotball. Morten Thorsby (24) og Kristoffer Askildsen (19) har begge markert seg for Sampdoria, mens Martin Njøten Palumbo (18) fikk sin debut for Udinese helt på tampen av sesongen.