Fotball

Brennhet Bendtner får fornyet tillit av Hareide

Mike Jensen er også med i troppen når Danmark møter Montenegro og Romania.

Mike Jensen og Nicklas Bendtner er begge med i den danske landslagstroppen til Åge Hareide.
 • Øystein Jorem
  Øystein Jorem
  Journalist Adresseavisen

Nicklas Bendtner er brennhet i Norge, og har scoret ti mål på de siste ni seriekampene. Forrige gang Åge Hareide tok ut den danske landslagstroppen var ikke Bendtner med, men ble tatt ut i etterkant etter at Yussuf Poulsen meldte forfall.

Les også

 1. Bendtner herjet, og svarte på tiltale igjen: – Jeg skjønte at kritikken kunne komme

 2. Bendtners agent: Dette har Rosenborg betydd for Nicklas

Mandag ble landslagstroppen til kampene mot Montenegro og Romania offentliggjort, og Åge Hareide fant plass til både Mike Jensen og Nicklas Bendtner i troppen.

Nicklas Bendtner fikk seg en smell mot Lillestrøm.

– Det har ikke skjedd så mye den siste måneden, bortsett fra en skade på Nicolai Jørgensen. Dagens tropp er basert på den vi tok ut sist, så det var et enkelt valg, sa Hareide.

En smilende Nicklas Bendtner ville ikke kommentere landsuttaket etter treningen på Lerkendal mandag.

Nytt landslagsopphold for Jensen

Det gjorde Rosenborgs danske kaptein, Mike Jensen. Han får nok en mulighet til å ikle seg den røde drakten. Det er han fornøyd med.

– Det er spennende kamper, så det er en stor opplevelse for meg. Jeg er klar dersom jeg får sjansen, Hareide vet hva slags type han har i meg. Men slik de andre spilte sist vet jeg at det blir vanskelig å danke ut en av dem fra startsoppstillingen. Men dersom det skjer noe føler jeg meg i fin form, sier Mike Jensen til Adresseavisen.

Les også

Bendtner: – Rosenborg har fått meg tilbake på landslaget

Uansett om han ikke er en av Hareides faste menn, er han fornøyd med utbyttet har får av å være en del av landslagstroppen.

– Det er godt å kjenne på nivået på treninger og i kamp. Og så kommer man stolt hjem, det er jo landslaget. Det er en fin opplevelse, og en fin erfaring, sier Jensen.

Bendtner baner vei

Selv om han har vært en av Eliteseriens aller beste spillere, slet han lenge med å få innpass på landslaget. Men med Bendtners ankomst til norsk fotball, har danskene virkelig fått øynene oppe for norsk fotball. Og Jensen utelukker ikke at RBKs spiss som har ført til at han selv har blitt fast inventar i troppen.

– Det kan godt være at det er et poeng. I bunn og grunn handler det om relasjoner også på landslaget. Jo flere spillere du kan finne som har relasjoner på forhånd, jo bedre er det, sier Jensen.

Den eneste endringen i troppen er at skadde Jørgensen er ute, mens Yussuf Poulsen er tilbake.

Les også

Bendtners agent: Dette har Rosenborg betydd for Nicklas

Haltet etter LSK-kampen

Bendtner forlot Åråsen haltende etter å ha fått seg en smell under gårsdagens kamp mot Lillestrøm, men mener selv at han er klar for torsdagens kamp mot Vardar på Lerkendal.

Kåre Ingebrigtsen har veldig god bruk for Bendtner for tiden, siden Matthías Vilhjálmsson er ute med langtidsskade. Dermed er han den eneste midtspissen i troppen, med unntak for stortalentet Erik Botheim.

– Danmark gjorde det brukbart i de to siste kampene, så det er vel ikke store endringer i troppen. Jeg håper at begge våre er med, de har i alle fall ikke spilt seg ut, så Kåre Ingebrigtsen til Adresseavisen rett før uttaket ble kjent.

Les også

Rosenborg har solgt Bendtner-drakter for 1,8 millioner

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking86111761119
3Molde8512158716
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Nicklas Bendtner
 3. Åge Hareide
 4. Mike Jensen