Fotball

TIL i samtaler om overgang for Sigurdarson - venter bud fra Nederland

TIL-ledelsen var i møte med nederlandsk klubb i Molde. Tema: Overgang for Aron Sigurdarson i sommer.

TRENING: Aron Sigurdarson kan forsvinne i sommer etter stor interesse fra FC Twente. Her er islendingen i aksjon på tirsdagens TIL-trening.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

Den nederlandske eliteserieklubben FC Twente var på plass for å se Aron Sigurdarson (23) mot Molde sist søndag. Klubben er svært interessert i å hente islendingen allerede i sommer, og har allerede hatt møte med TIL i etterkant av oppgjøret som endte med 0–3-tap for «Gutan».

– Jeg hadde et møte med Twente etter kampen i tillegg til de islandske agentene til Aron. De signaliserte en interesse for Aron og vi tok med oss det, men det har ikke skjedd noe i forhold til det. Aron er her og det er bildet, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen til iTromsø.

– Jeg kommer ikke til å kommentere noen mulig antydet kjøpssum, annet enn at de har signalisert at han er en interessant spiller for de, legger han til.

Les også

Møte i klubbledelsen onsdag - men Flovik får ikke delta

FINSIKTET: FC Twente var å så Aron Sigurdarson da Molde møtte TIL søndag kveld.

Venter på bud

Sigurdarson har vært en av TILs beste spillere så langt denne sesongen og iTromsø vet at den nederlandske klubben var på tribunen utelukkende for å ta Sigurdarson i nærmere øyensyn.

Islendingen som står med fem A-landslagskamper og to mål og har vært fast i den islandske landslagstroppen den siste tiden. Dermed har flere klubber fått opp øynene for den kjappe vingen, men ingen er per i dag så konkret som Twentes interesse etter det iTromsø kjenner til.

Det som taler i TILs favør er at han har kontrakt ut 2018 og klubben kan dermed kreve en betydelig sum hvis han skal gå alt i sommer.

– Vi gjør ikke så mye mer før det ligger noe konkret på bordet som vi kan forholde oss til. Det vil alltid være mange forhold å ta hensyn til om vi skal selge en type som Aron, sier Johansen.

– Men forventer dere et bud fra Twente i sommer?

– Ja, det kan sikkert skje. For vår del ga jeg ganske klar beskjed til de om at hvis det skal være aktuelt for oss å selge en spiller som Aron, må det være noe som kan gi oss en mulighet til å finne en ny spiller og at vi får noe igjen i forhold til den investeringen vi har gjort, blant annet gjennom videresalgsprosenter, sier sportssjefen.

Les også

Supporterleder mener TIL bør sparke Flovik: Dette er mannen han ønsker som erstatter

Klar over interessen

Twente ble i fjor nummer syv i den nederlandske æresdivisjonen, og også trener Bård Flovik er kjent med interessen.

– Jeg er orientert om at de har vært og sett på han i kampen mot Molde, sier Flovik.

– Tror du han kan forsvinne i sommer?

– Ja, det kan sikkert alltids skje, det skal jeg ikke legge skjul på. Men hvem som er interessert og hva de legger i potten til klubben, vil være avgjørende, sier Flovik.

En mulig erstatter om Aron Sigurdarson, er som iTromsø har omtalt tidligere, den islandske spissen Kristjan Floki Finnbogason, som spiller i FH Hafnafjördur.

– Ja, han er en av flere spillere vi har sjekket opp, men det er ikkke noe konkret og vi har ikke hatt en dialog med klubben, sier Johansen.

Les også

Koppinen om forsvarskrisen: - Hvis det fortsetter slik, bør det sikkert gjøres noe

Aron: - Vil ha fokus i Tromsø

Aron Sigurdarson hevder han ikke kjenner til intressen fra den nederlanske storklubben.

– Jeg vet ikke hvor du får nyhetene dine fra, men jeg kjenner ikke noe til intersse fra Twente, men Nederland er åpenbart en bra plass for meg, det er alt jeg vil si, sier Aron Sigurdarson til iTromsø.

23-åringen fra Island er veldig klar på at han må ha fokus på TIL inntil et eventuelt bud.

– Jeg prøver bare å fokusere på laget og at vi skal få poeng. Jeg må fokusere på nuet. Neste kamp er på søndag og jeg må spille bra for Tromsø for å øke sjansene for å bli solgt til en større liga og få flere sjanser på landslaget, så fokuset mitt er ikke på overgangsvinduet, men på neste kamp, sier Sigurdarson.

Les også

Er TIL på vei mot et opphørssalg av sentrale spillere?

Samtidig er han smigret over interessen.

– Personlig synes jeg at jeg har hatt en ok sesong og spilt noen gode kamper, men laget sliter, og jeg vil gjøre mitt for å hjelpe laget. Jeg har sagt til agenten min at jeg ikke ønsker å vite om lag som ser meg, for det ødelegger fokuset mitt på kampen, sier Sigurdarson.

– Kanskje er det interesse, kanskje ikke, men om det er interesse eller ikke, ønsker jeg ikke å tenke på. Hvis det blir noe konkret, får jeg sikkert vite det fra agenten min.

Nå håper han på revansje og tre sårt trengte poeng hjemme på søndag.

– Det har ikke vært bra de siste kampene og vi må levere på søndag. Det er mye vi kan fikse og det vet vi. Vi må bare snakke sammen og gjøre det klart at alle må gjøre det bedre. Det handler ikke om 1–2 spillere, men hele laget må spille bra for at vi skal vinne på søndag, sier den islandske landslagsstjernen, som snart kan være tapt for TIL.

Les mer om

  1. Island
  2. Fotball
  3. FC Twente
  4. Tromsø IL