Fotball

Ingebrigtsen om trekningen: – Vi er fornøyde

Rosenborg trakk fredag Austria Wien i playoff til Europaligaen. Det var en god trekning, ifølge trener Kåre Ingebrigtsen.

Kåre Ingebrigtsen er fornøyd med trekningen.
  • Adrian A. Aagesen

— Vi er fornøyde. Vi var egentlig fornøyde da vi så de fem lagene vi kunne møte. Vi kjenner ikke så mye til den østerrikske ligaen, vet bare at Salzburg er det suverent beste laget, sier «Bruttern», og legger til:

— Ut ifra at vi var useedet, så er det en god trekning.

Om Austria er det beste laget de kunne fått, vil ikke Ingebrigtsen si helt sikkert. De andre lagene de kunne møtt er AZ Alkmaar, Slovan Liberec, PAOK og Saint-Étienne.

— Slovan vet jeg ikke mye om, men de er vel omtrent på samme nivå som Austria Wien. Også er det greit at vi slipper å dra til Hellas igjen og spille under slike forhold, sier Ingebrigtsen.

Se hele trekningen:

Les også

Rosenborg møter Austria Wien i Europaliga-kvalifiseringen

Reginiussen: – Det blir fifty-fifty

Midtstopper Tore Reginiussen var godt fornøyd med trekninga.

— Jeg tror ikke det var det verste vi kunne fått. Personlig så var det et lag jeg gjerne kunne tenkt meg, sier Reginiussen.

— Det viktigste er at vi møter et lag vi har mulighet til å slå. Austria Wien er selvfølgelig et godt lag, men tror det er et lag vi står godt til. Også blir det ingen ekstreme forhold heller, det blir omtrent som hjemme. Jeg tror det blir omtrent fifty-fifty, legger stopperkjempen til.

- Vi skal bli godt kjent

Assistenttrener Erik Hoftun sier trønderne foreløpig ikke vet mye om sin neste motstander.

— Vi må innrømme at vi ikke kjenner laget så godt, men vi skal bli godt kjent med dem før kampene. Det er litt av sjarmen med Europaligaen, du møter lag du ikke har møtt før, sier Hoftun, som likevel er forsiktig optimist.

— Hvis vi ser på den østerrikske ligaen og hva de har oppnådd så skal vi ha gode muligheter.

Uflaks for Rosenborg

Rosenborg hadde uflaks som ble useedet i trekningen. Av de 44 lagene som skulle ut i playoff, ble Rosenborg liggende på 23. plass, rangert etter UEFA-koeffisient.

Les også

Ny nedtur for Rosenborg: Må ut i beintøff Europaliga-kvalik

De var dermed det første laget som ikke ble seedet.

Trønderne røyk ut av Champions League-kvalifiseringen etter å ha tapt mot APOEL Nicosia. Etter å ha holdt ut i nitti minutter på bortebane, raknet Rosenborg på slutten og slapp inn tre mål på overtid. Over to kamper ble stillingen 4-2 til kypriotene.

Les også

    Les mer om

    1. Europa League
    2. Rosenborg BK