Fotball

TIL-spiller kan bli kåret til årets fotballtalent: – Jeg ble litt sjokkert

Bryan Fiabema (15) er en av tre nominerte i kåringen av årets fotballtalent. Tidligere vinnere av prisen er Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhli.

NOMINERT: Her er Bryan Fiabema og tidligere vinner av årets fotballtalent, Martin Ødegaard. Foto: Privat og Bildbyrån

  • Øyvind Sivertsen
    iTromsø

– Jeg er veldig stolt og glad over å bli nominert. Jeg ble litt sjokkert da jeg fikk telefonen, men nå ser jeg på nominasjonen som noe jeg kan ta med meg videre i utviklingen min, sier Fiabema ifølge en pressemelding.

Denne uken ble han også tatt ut på G15-landslaget.

– Selvfølgelig liker jeg positive nyheter og oppmerksomhet. Det er et pluss å bli nominert, og det gir ekstra selvtillit å få spille både landskamper og vanlige kamper, sier Fiabema til iTromsø.

Sterk og rask

Det er NFF, TV 2 og Equinor Morgendagens Helter som står bak kåringen av årets fotballtalent. I tillegg til selve prisen får vinneren en drømmedag med A-landslaget.

Fiabema beskrives som en sterk og rask angrepsspiller.

– Ja, jeg hører trenerne sier det. Jeg har mine styrker offensivt; score mål, er eksplosiv og god én mot én, sier 15-åringen, som fikk proffkontrakt med TIL foran årets sesong.

– Hva må du jobbe mer med?

– Jeg jobber litt med venstrefoten min. Ikke bare avslutninger, men også det å kunne drible og slå bedre pasninger. Det gjør at jeg kan gå begge veier, og det vil kunne gjøre meg mer komplett, svarer Fiabema.

De nominerte velges av en jury bestående av Brede Hangeland, Jesper Mathisen og Solveig Gulbrandsen i samarbeid med Equinor sitt talentutviklingsprogram Morgendagens Helter der selskapet støtter unge talenter innen idrett, kultur og realfag.

Sterke konkurrenter

De nominerte i gutteklassen er: Håvard Hetle (Sogndal), Sondre Auklend (Viking) og Bryan Solhaug Fiabema (Tromsø IL). De tre nominerte i jenteklassen avlsøres først søndag.

– Jeg kjenner både Håvard og Sondre veldig godt, fordi vi har vært på samlinger i lag. De to har også proffkontrakter og er gode spillere. Jeg tror alle tre kan vinne kåringen og at det kan bli ganske jevnt, men selvfølgelig håper jeg å vinne, sier Bryan Fiabema.

Tidligere vinnere av kåringen er blant andre Martin Ødegaard, Mats Møller Dæhli og Martin Samuelsen.

Fiabema sliter for tiden med en hamstringskade som ikke er helt leget.

– Jeg har hatt skaden siden juni. Jeg kjenner det litt fortsatt. Derfor er det litt usikkert om jeg kan reise ned til Sverige og være med på landskampene, så det er ikke bare gode nyheter for min del om dagen, sier Bryan Fiabema.

Les mer om

  1. Jesper Mathisen
  2. Tromsø IL