Fotball

Kings Bournemouth ledet med tre og hadde seieren i lommen. Så startet Arsenal opphentingen

Joshua Kings Bournemouth sjokkerte Arsenal til de grader. Arsenal startet en snuoperasjon, og på utrolig vis endte kampen uavgjort.

Olivier Giroud var involvert i alle Arsenals mål. Her feirer han med en reprise av nyttårsdagens skorpionspark.
  • Marthe Ihle

Bournemouth - Arsenal 3–3:

Arsenal gikk inn i oppgjøret mot Bournemouth som soleklar favoritt. Arsene Wengers mannskap har til tider herjet i Premier League denne sesongen.

Men Arsene Wengers mannskap ble virkelig satt på prøve mot et Bournemouth med Joshua King fra start. Etter det som kun kan kalles en marerittomgang startet Arsenal en opphenting - men klarte det ikke helt. Etter noen utrolige tyve minutter sikret de likevel uavgjort.

– Det var en mental prøve å ligge under 3–0 med 20 minutter igjen. Vi nektet å tape kampen. De er motstandsdyktige, dette laget, og vi så det i dag, sier manager Arsene Wenger til BBC.

Les også

Arsenal-spissens spektakulære scoring hylles: - Det er magi

Marerittstart

Innledningsvis var Bournemouth hissige, og hadde flere gode sjanser. King var nær scoring da han forsøkte seg fra 20 meter. Et skudd som gikk utenfor, men som tvang Arsenal-keeper Petr Cech ut i full strekk.

Men etter et kvarter tok hjemmelaget en fortjent ledelse. Denne gangen var det Junior Stanislas som spilte en lekker tversoverpasning til Charlie Daniels, som fintet seg forbi Hector Bellerin og satte ballen i mål.

Bare fem minutter senere gjorde Arsenal det enda verre for seg selv da Granit Xhaka dyttet Ryan Fraser overende i egen 16-meter. Straffespark. Callum Wilson satte den midt i mål til ny scoring.

Arsenal så ut til å våkne noe, men klarte ikke å gjøre stort med kampbildet. Det var mye som måtte ordnes på i pausen.

– Det har vært grusomt fra Arsenals side. Det ligger bra an for Bournemouth, men Arsenal er bedre enn de har vist her, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt i pausen.

Les også

Tønseth og Hellner raser mot russeren: - Han slo meg med staven

Ydmykelsen

Det var et litt sprekere Arsenal å se etter hvilen, som presset enormt. Likevel ble Bournemouth farlige da de fikk sjansen.

Etter en snau times spill var Fraser igjen frempå i duell med Bellerin, men denne gang vant Fraser duellen, dro seg inn i banen og avsluttet i mål. Marerittet begynte å ligne ydmykelse for Arsenal.

– Det er helt utrolige scener. Dette hadde ikke mange sett for seg, utbrøt TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Snuoperasjon

Ti minutter senere klarte imidlertid Arsenal endelig å svare. Alexis Sanchez headet inn et innlegg fra Olivier Giroud til en redusering.

Det så ut til å tenne noe i Arsenal. Med ett kvarter igjen å spille var igjen Giroud involvert da han lekker flikket ballen ut på siden til Lucas Perez, som dunket til på direkten og rett i mål. Plutselig levde kampen igjen.

Spenningen tok seg bare ytterligere opp da Simon Francis fikk direkte rødt kort etter en takling på Aaron Ramsey. Diskutabel.

Arsenal satte opp et enormt press. Ett minutt på overtid lønnet også det seg. Olivier Giroud, som til da sto med to assist, headet nå inn en ball som ble lagt inn i feltet.

– Jeg er fornøyd med å hjelpe laget, men jeg er likevel skuffet. Det er fint å komme tilbake, men slik vi spilte på slutten synes jeg vi kunne klart noe bedre. Men vi kom i det minste tilbake, viste stor mental styrke, så vi tar den, sier Giroud til BBC.

Bournemouth holdt på å få seiersmålet to minutter senere, men Petr Cech vartet opp med en klasseredning og avverget tapet for Wengers menn.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City23183255144157
2Liverpool22146258193948
3Chelsea24138348183047
4Manchester United2211563630638
5West Ham United23114841311037
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Joshua King
  2. Premier League