Fotball

Gamst om stadionkritikken: – Jeg må få ha en drøm. Det ville nesten vært rart om jeg ikke hadde hatt det.

Morten Gamst Pedersen (36) har fått stor støtte etter den massive kritikken fra tidligere topp-politiker Øyvind Hilmarsen.

VISJONER: Morten Gamst Pedersens utspill om en drøm om ny innendørs arena for TIL har skapt heftig debatt.
  • Lars Eidissen

Morten Gamst Pedersens utspill om en visjon for en ny innendørs storstue for TIL har skapt heftig debatt i Tromsø.

Tidligere byrådsleder Øyvind Hilmarsen gikk til kraftig motangrep på idéen i kronikken «Tonedøve fotballproffer på Alfheim».

Hans krasse tone trigget en respons fra FC København-spiller Tom Høgli, som fra nyttår returnerer til Tromsø IL. I en kronikk som har blitt delt av en rekke fotballprofiler landet rundt er Høgli kritiske til tonen i Hilmarsens innlegg.

– Jeg synes Tom svarte veldig bra på det Hilmarsen skrev. Jeg er enig i det Tom skriver. Det er også alle jeg har møtt og snakket med i byen enig i, sier Morten Gamst Pedersen til iTromsø i dag.

– Å holde seg til tema er en fordel hvis man skal diskutere. Så er ingenting bedre enn om folk har meninger om ting, fortsetter fotballikonet fra Vadsø.

Les også

«Hold deg saklig, Hilmarsen!»

– Min egen drøm

I kronikken skriver blant annet Hilmarsen:

«Så kommer altså disse snart avdanka herrene Pedersen og Høgmo, på vegne av «noen» og foreslår å flytte hjemmefra. Er det det nytt Gullegg på gang? Er det kjøperne av Alfheim-tomta som vil ha mer? Saken stinker herfra til fyllinga innerst i Balsfjord.»

«Gamsten» avviser fullstendig at han prater på vegne av «bakmenn» i denne saken.

– Jeg vet ikke om han kjenner seg igjen i noe. Dette er en uformell prat som jeg har pratet om før. Det har jeg snakket litt om helt siden Telenor Arena ble realisert. Dette er noe jeg har pratet med Rune (Robertsen, sportsredaktør i iTromsø) om lenge, sier han.

Å bli fremstilt som en enfoldig, jålete og avdanket fotballspiller av den tidligere byrådslederen synes den tidligere Premier League-spilleren er leit.

– Det er ikke bare PlayStation i garderoben. Man holder på med andre ting og snakker mye forskjellig. Så er det slik at jeg elsker fotball. Man må få lov til å ytre en drøm. At jeg har en drøm må jeg få ha, det hadde nesten vært rart om jeg ikke hadde hatt det, fortsetter 36-åringen.

Les også

Tilskuersvikten i TIL har vært alvorlig. Men nå opplever man noe uvanlig på billettkontoret

Flere muligheter

Den tøffe tonen i innlegget til Øyvind Hilmarsen har ikke endret på «Gamstens» syn om at det kan gagne både byen og TIL å se på en ny arenamulighet for «Gutan» i fremtiden.

– Jeg sier det fortsatt. Jeg synes det hadde vært stilig å fått en slik type ting, sier TIL-veteranen.

Han mener tanken bygger på mer enn bare en urealistisk fotballdrøm.

– Det vil handle om å bygge en hall som man kan bruke hele året, man kan bygge næringsarealer inn i det, kanskje flerbrukshall, kanskje kjøpesenter. Mulighetene er mange. I tillegg er det store verdier på Alfheim også, sier Gamst Pedersen og fortsetter:

– Det er ikke slik at jeg sitter med regnestykket og sier at slik skal det være. Jeg tror det hadde gagnet alle i Tromsø og omegn med en slik type stadion, sier Morten Gamst Pedersen.

Øyvind Hilmarsen har foreløpig ikke besvart iTromsøs henvendelser i dag.

Les mer om

  1. Morten Gamst Pedersen
  2. Tom Høgli
  3. Tromsø IL