Tromsø-mann nominert til årets engelske supporter

Hans Georg Hansen (28) jobber med Manchester United hver dag og drømmer om å gjøre hobbyen til levebrød. Nå er han nominert til årets supporter.

ÅRETS SUPPORTER? Hans Georg Hansen (til venstre) fra Tromsø er ekstremt dedikert Manchester United-supporter. Her er han med på United-spiller Juan Mata sin selfie.

Det er supporterunionen for britisk fotball som har nominert 28-åringen fra Tromsø som én av tre kandidater til Årets supporter 2016/2017.

– Det var veldig hyggelig. Snapchaten min tok helt av på lørdag da det dukket opp på Premier League-sendingen at jeg hadde blitt nominert. Jeg var ikke klar over det, men så jeg plutselig hadde fått 150 nye likes på siden og 50 videosnutter på snapchat, sier Hans Georg Hansen.

Vinneren av årets supporter 2016/2017 presenteres i forbindelse med årets siste Premier League-sending førstkommende søndag.

Les også

Manchester United-stjerne i sorg etter å ha mistet faren

Startet egen side

Hansen er virkelig en ildsjel og brenner for klubben i sitt hjerte. I februar i fjor startet han facebooksiden Busby Babes Norge, som nå har over 5.000 likes.

– Jeg og forloveden min Gøril Holmeslet flyttet til Manchester foran fjorårssesongen og så startet jeg siden i februar. Vi fikk med oss hele sesongen og da så jeg alt av A-lagskamper på Old Trafford, og alle U23 og U18-kamper som ikke kolliderte med A-laget, forteller Hansen.

Han var også på fem bortekamper, de fleste U23-bortekampene og semifinalen og finalen i FA-cupen på Wembley det året.

Tromsø-paret bodde fem minutter fra Old Trafford og der var 28-åringen hver eneste dag.

– Jeg fikk et veldig godt kontaktnett og ble kjent med alt fra vaskedamer, til sikkerhetsvakter og de høyest oppe i systemet, sier Tromsø-mannen, som ikke en gang kan tallfeste nøyaktig hvor mange kamper han har sett Manchester United live.

– Det er over 150, det vet jeg, sier Hansen.

Les også

Tromsø chartrer fly til 150.000 kroner for å spille Rosenborg-kampen

Vil leve av siden

Gjennom den gode kontakten med miljøet i klubben, kom valget om å starte en egen side.

– Jeg fant ut at det var veldig mye plussinnhold og mye stoff som var oversatt fra useriøse kilder. I tillegg er det veldig dyrt å være supporter med TV-kanalene og hvis du også reiser på tur, så jeg ville ha en side med ferske nyheter som er gratis og alle kan følge og der ingen er ekskludert, sier 28-åringen, som har direktesendinger hver enste dag på siden.

– Til og med på julaften, flirer han.

– Da får jeg mye spørsmål og kommer i kontakt med alle, legger han til.

– En annen ting med siden og navnet er for å gjøre folk oppmerksom på historien til klubben med flyulykken i 1958, noe som fort kan gå i glemmeboka i dagens hektiske verden.

Nå håper Hans Georg Hansen, som har hatt sesongkort på Stratford End (seksjon på Old Trafford) siden 2010.

– Jeg er på sponsorjakt foran neste sesong og trenger cirka 200.000 i året til utgifter og livets opphold. Det er drømmen. Jeg får en 50- og 100-lapp her og der fra fans og har klart meg på sparepenger til nå. Men jeg vil satse mer, sier Hansen, som foran denne sesongen flyttet tilbake til Tromsø.

– Men vi skal flytte til Manchester etter forloveden er ferdig med bachelor etter neste sesong.

Les også

Her er TIL-legenden Borchs råd til den unge Tromsø-keeperen

Først ute med Pogba

Hansen har vært United-fan helt så lenge han kan huske.

– Det har vært noen år. Helt siden pasningen fra Cantona til Irwin i 1992 mot Tottenham. Det er det første United-øyeblikket jeg husker, så ble jeg vel skikkelig United-fan noen år senere, sier Hansen.

Han har i tillegg til facebooksiden, en snapchat-, instagram- og YouTube-konto, der han legger ut sendingene og nyheter, og har ifølge seg selv meget gode kilder innad i miljøet.

– Jeg var først ute i Norge med Pogba-nyheten. Det hadde vært en del spekulasjoner, men så fikk jeg melding fra én i klubben om ikke å legge meg og la det ut halv to. Pogba så jeg allerede da han spilte på U18-laget, så det var ganske stort da han kom tilbake og være såpass tidlig ute med nyheter, forteller Hansen, som selvfølgelig er til stede når United spiller Europa League-finale mot Ajax i Stockholm 24. mai.

– På svartebørsen er det folk som betaler 50.000 for finalebillett. Jeg fikk noen billetter gjennom klubben for 60 pund, sier Hansen, som håper det kroner en fantastisk sesong.

– Jeg var på ligacupfinalen i februar, så vinner vi Europa League også, vil det være en fantastisk sesong, sier den ivrige United-supporten.

Kanskje reiser han dit som årets britiske supporter i Norge.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk