Fotball

Gulbrandsen scoret da Salzburg røk ut av Europa League

Også Erling Braut Haaland kom inn da Napoli ble for sterke.

Fredrik Gulbrandsen scoret, men Salzburg er ute av årets Europa Leaue. Napoli ble for sterke.
  • NTB

SALZBURG - NAPOLI 3–1, 3–4 sammenlagt

Fredrik Gulbrandsen sendte Salzburg i ledelse da Napoli ble slått 3-1, men østerrikerne røk ut av europaligaen med 3-4 sammenlagt.

I slutten av første oppgjør på stillingen 0-3 fikk Gulbrandsen to svære muligheter til å gi Salzburg et bedre utgangspunkt før returoppgjøret. Likevel måtte nordmannen vente til kamp nummer to for å overliste Napolis sisteskanse.

26-åringen kom inn en drøy halvtime før slutt og hadde vært på banen i drøye fem minutter da han skaffet seg ledig rom og fra kort hold satte inn Andreas Ulmers innlegg via stolpen og i mål. Dermed sto det 2-1.

Gulbrandsens scoring og bortemålsregelen gjorde at Salzburg trengte tre mål til på 25 minutter for å avansere, noe som ble for tøft for østerrikerne. På overtid fastsatte Christoph Leitgeb resultatet til 3-1 og følgelig 3-4 sammenlagt.

Erling Braut Haaland kom inn for Salzburg, men det hjalp ikke for det østerrikske laget.

Erling Braut Haaland fikk sin europadebut for Salzburg da han erstattet Takumi Minamino fem minutter før slutt.

Arkadiusz Milik sendte Napoli i ledelsen med et lekkert saksespark, mens Munas Dabbur scoret Salzburg første mål torsdag.

3-4 sammenlagt gjør at europaligaeventyret er over for Gulbrandsen og Haaland, som var de to siste norske spillere i denne sesongens europacupturneringer.

Kvartfinalene trekkes fredag.

Les mer om

  1. Fredrik Gulbrandsen
  2. Europa League
  3. FC Red Bull Salzburg
  4. SSC Napoli