Fotball

To kjappe mål sendte Leverkusen mot avansement

To raske mål av Son Heung-min ga Leverkusen 2-1-seier borte mot Zenit St. Petersburg og sendte det tyske laget et langt stykke mot cupspillet i mesterligaen.

Son Heung-min jubler sammen med reservene etter å ha scoret ett av sine to mål i Leverkusens borteseier mot Zenit St. Petersburg i mesterligaen.

Med to kamper igjen å spille er Leverkusen fem poeng foran tredjeplasserte Zenit, og mye skal gå galt om laget ikke skal henge med i turneringen over nyttår.

— Vi var veldig gode i annen omgang og vant fortjent. Alle som spilte i dag gjorde sakene sine bra, sa Leverkusens sportsdirektør Rudi Völler.

Leverkusen har lekket mål i hjemlig serie i høst. 15 baklengsmål er klart mest av lagene på øvre tabellhalvdel, og det er en grunn til at laget tross god målproduksjon sliter med å henge med i toppen.

Zenit hadde en del sjanser i første omgang, den største da Leverkusen-keeper Bernd Leno måtte redde alene med Alexander Kersjakov. En alvorsprat fra trener Roger Schmidt i pausen bidro til at Leverkusen tettet igjen bakover.

Zenit slet med å spille seg til sjanser og måtte våge stadig mer i jakten på en nødvendig scoring. Det straffet seg vel midtveis i annen omgang.

Effektivt

Først viste Son fram skuddfoten i det 68. minutt, da han etter et frispark fikk treff fra langt hold og sendte ballen inn i lengste hjørne.

Fem minutter senere doblet sørkoreaneren ledelsen da han på en kontring ble spilt fram av Stefan Kiessling og overlistet keeper Jurij Lodygin.

— Det var viktig å hente tre poeng i dag. Etter pause kom vi mye bedre inn i kampen, sa matchvinneren

José Rondon reduserte i kampens nest siste minutt, men Zenit greide ikke mer enn det ene målet. Mens Leverkusen noterte sin tredje mesterligaseier på rad, er Zenit uten hjemmeseier i turneringen på over to år.

Vanskelig

Patrick Thoresen, som spiller ishockey for byens lag SKA, var blant de snaut 20.000 tilskuerne på en kjølig novemberkveld i St. Petersburg. Hjemmefansen måtte konstatere at Zenit med fire poeng på fire kamper må heve seg for å kunne gå videre i turneringen.

Leverkusen spilte sin tredje bortekamp på sju dager og fikk sitt beste resultat etter 2-2 og straffeseier mot Magdeburg i cupen og 0-1 mot Hamburg i serien.

Leverkusen topper tabellen med 9 poeng. Mesterligagruppens to andre lag Benfica (1 poeng) og Monaco (5) møtes senere tirsdag. (©NTB)

Les mer om

  1. Champions League
  2. FC Zenit St. Petersburg
  3. Bayer Leverkusen