Fotball

Fem grunner til at Manchester United går videre i kveld

Her er David Moyes' halmstrå, ifølge britisk storavis.

Får endelig Manchester United-manager David Moyes noe å klappe for? Foto: NTB scanpix

  • Glenn Frode Thorkildsen

Det aller meste har gått galt for Manchester United denne sesongen. For manager David Moyes har det nærmest vært et sammenhengende mareritt, og i kveld kan marerittet få et slags punktum.

Den regjerende Premier League-mesteren kunne knapt håpt på bedre trekning enn greske Olympiakos i åttedelsfinalen i Champions League. Likevel ble det et sviende 0-2-nederlag i den første kampen i Hellas.

Kampen i kveld representerer sesongens siste mulighet til å oppnå noe denne sesongen. I ligacupen ble det semifinaletap for Sunderland, i FA-cupen ble det hjemmetap for Swansea allerede i 3. runde. Og i serien er det for langt opp til fjerdeplassen som gir Champions League-plass for neste sesong.

Å ta igjen 0-2 fra den første kampen blir ingen lett oppgave. Men The Independent har listet opp ti grunner til at Manchester United-fansen kan føle seg optimistiske i kveld. Her er fem av dem vi kan si oss mest enig i:

1. Hjemmestatistikk mot Olympiakos

To ganger har Manchester United tatt imot Olympiakos på Old Trafford i Champions League. Begge gangene har hjemmelaget vunnet med en margin som tilsvarer avansement i kveld. Ole Gunnar Solskjær var blant målscorerne begge gangene. Først i 3-0-seieren i 2001/02-sesongen, deretter i 4-0-seieren i 2002/03-sesongen. Olympiakos har altså aldri scoret på Old Trafford.

2. Olympiakos ute av form

Etter 2-0-seieren over Manchester United har Olympiakos vært i aksjon tre ganger i den greske serien. To av dem har endt med tap, etter å ha vært ubeseiret før kampen mot Manchester United. Det kan tyde på at alt fokus er på Old Trafford, men det kan også tyde på at svært mye energi ble tatt ut i det første møtet med Manchester United.

3. Den farlige 2-0-ledelsen

Olympiakos har et vanskelig dilemma. Skal de gå for et bortemål slik at Manchester United må score fire ganger for å gå videre? Eller skal de satse på å unngå flere enn ett baklengsmål? Fem ganger i Champions League-historien har lag som har ligget under med to mål etter første kamp klart å snu det til sin fordel.

4. Fantastisk støtte fra fansen

20_184045a.jpg Foto: NTB scanpix - arkiv

Etter å ha tapt 0-3 hjemme for Liverpool, var det tilnærmet feststemning blant Manchester United-fansen. Sanger om 20 Premier League-titler dominerte stemningen, framfor det som kunne vært en pipekonsert mot manager David Moyes. Skotten har fortsatt massiv støtte blant fansen, som kan utgjøre forskjellen i kveld.

5. Siste sjanse

Dersom Manchester United ryker ut av Champions League i kveld, er sesongen i praksis over for den regjerende seriemesteren. Dette er sesongens siste mulighet til å oppnå noe — og seier i denne turneringen er siste sjanse til å få representere England i neste sesongs Champions League. Det bør være kilde til stor motivasjon for spillerne.

Hva tror du? Blir det avansement for Manchester United i kveld? Si din mening i kommentarfeltet under!

Les også

  1. Stjernekjøpet om United: - Solen vil skinne igjen

  2. Jobben er vanskeligere enn Moyes forventet

  3. - Bare 3-0 mot Olympiakos kan berge David Moyes

Les mer om

  1. Champions League
  2. Manchester United
  3. Olympiakos