Brann-treneren har bare ett valg: Hanstveit starter igjen

Superveteranen er på serielaget for første gang siden april.

TILBAKE: Erlend Hanstveit er med mot Follo.

313 er bilnummeret til Donald Duck — og antallet Brann-kamper Erlend Hanstveit kommer opp i når han møter Follo tirsdag.

Den 34 år gamle superveteranen har ikke startet en seriekamp siden 27. april. Siden har han vært på banen to ganger. Fra start i cupseieren mot Vard Haugesund og i 17 minutter som innbytter mot Kristiansund.

Mot Follo tirsdag er han med nesten uansett, fordi treneren ikke har valg.

Les også

Chat med Doddo under Follo-Brann

Lars Arne Nilsen og Brann får sin første test etter ferien tirsdag når laget møter Follo.

— Det er ikke et veldig dårlig tips med Erlend på backen, humrer Brann-sjef Lars Arne Nilsen.Etter at Erdin Demir ble solg til belgiske Waasland-Beveren, er Hanstveit den eneste naturlige venstrebacken i stallen. Brann har signert Brynes Viljar Vevatne, men først fra 1. januar 2016.

Nilsen sier han stoler på at Hanstveit holder nivået etter sitt lange fravær.

— Han har vært ute lenge med skade, men har trent bra og må ta det han mangler av kamptrening på rutinen. Han er nødt å greie å kompensere for at han ikke har spilt på en stund, men det går nok fint. Han har jo spilt noen kamper før, sier Nilsen.

Erlend Hanstveit tror han skal tåle 90 minutter, selv om man aldri helt kan vite sånn, som han sier. Ellers er han enig med trenerens vurderinger.

— Det er rett at jeg ikke har spilt så mye, så da gjelder det å være smart. Jeg er veldig innstilt på å bidra i kampen, sier han.

Brann-debuten

Foruten et gjensyn med Hanstveit fra start, byr Follo-kampen på Sivert Heltne Nilsen i Brann-drakt for første gang. Treneren ser helst at assistent Robert Hauge uttaler seg om sønnen, men gir noen generelle beskrivelser av hva fansen kan vente.

— Sivert skal være en stabilisator for oss. Jobben hans er å gjøre de andre gode, vinne dueller og sette rytmen i det offensive. Styrken hans er at han er stabil, han leverer stort sett det samme fra kamp til kamp, gjør en jobb for laget uten å stjele de største overskriftene. Så får vi se hvor lang tid han bruker på å bli kjent med de nye lagkameratene, sier Lars Arne Nilsen.

Han har, som tidligere, fokusert på holdninger og innsats før kampen.

— Jeg har bedt om at vi aldri mer taper en kamp på grunn av manglende innsats. Den må ligge i bånn. Vi må ha innsats og duellkraft. Jo flere av spillerne som går helt i kjelleren, jo større er sjansen for å vinne. Vi har vært litt opp og ned på den biten, mener treneren.

Han beskriver humøret som «vanvittig bra» på treningsfeltet frem mot kampen.

— Vi har forberedt oss godt og treningene har vært gode. Det betyr ikke at vi vinner, men vi er klare, sier Lars Arne Nilsen.