Jubel for KFUM Oslo: Rykket opp etter knallsterk snuoperasjon

Snudde og vant i Bergen.

KFUM Oslo slo Åsane over to kamper og er klare for 1. divisjon. Her fra en cupkamp mot Molde.

Åsane – KFUM Oslo 1–3 (3–4 sammenlagt)

KFUM Oslo havnet bakpå i returoppgjøret mot Åsane i kvalifiseringen til 1. divisjon, men slo kraftig tilbake, vant 3–1 i Bergen og 4–3 sammenlagt søndag.Det betyr at KFUM Oslo gjør comeback på nest øverste nivå i norsk fotball.

– Jeg er ganske tom for ord. Jeg er utrolig stolt av spillergruppa, og ikke minst at det dukker opp så mange fra Oslo. For en prestasjon, sa KFUM-trener Jørgen Isnes til Eurosport.

Åsane må ta den tunge turen ned til 2. divisjon.

– Når man rykker ned, skuffer man mange flere enn seg selv. Nå har Åsane vært noen år i 1. divisjon og vært et lag som ligger i sjiktet, men dette er en sum av hele sesongen, sa Åsane-trener Mons Ivar Mjelde til Eurosport.

Mjelde avviser ikke å fortsette som hovedtrener.

– Jeg er positivt innstilt til at vi som har rykket ned skal ha stor motivasjon til å rykke opp igjen.

Les også

Jesper Mathisen fyrte løs på direkten etter nedrykket: – Det er pinlig

Havnet bakpå

Åsane hadde 2-1-seier fra Oslo å gå på, og det så enda bedre ut da Magnus Bruun-Hanssen ga bergenserne ledelsen da han var nådeløs i feltet etter 17 minutter.

KFUM Oslo produserte store sjanser på rekke og rad og hadde avslutninger i tverrliggeren og som ble reddet på streken, men det sto 1-0 til hjemmelaget og 3-1 sammenlagt til pause.

Men da Lars Olden Larsen gjorde som i første oppgjør og scoret til 1-1, fikk bortelaget håp om å gå opp en divisjon. Håkon Lorentzen fikk sjansen til å avgjøre, men skuddet ble reddet på streken. Erik Huseklepp ble også kastet innpå, til ingen nytte.

Stormet banen

I stedet ordnet toppscorer Moses Mawa og Stian Sortevik 3-1-seier og 4-3 sammenlagt.

– Vi møtte ikke opp til andre omgang. Vi vant ikke en eneste duell en gang. Dessverre er det en gjenganger for sesongen at vi slipper inn billige mål. Det er skuffende, sa Åsanes Jonas Hestetun.

Etter kampslutt kunne benken storme banen, mens Åsane-spillerne lå utslått på kunstgresset. KFUM Oslo kom til kvalifiseringsoppgjøret mot Åsane etter å ha slått ut Per-Mathias Høgmos Fredrikstad.