Fotball

Berntsen: - Føler meg veldig ferdig med RBK

Selger leiligheten og drar til Sverige for å slå ordentlig gjennom.

TIL SVERIGE: Daniel Berntsen drar fra Trondheim.
 • Ole Sagbakken

TRONDHEIM (adressa.no): — Jeg er ikke bitter på noen som helst måte. Og ønsker både spillere, klubben og fansen veldig lykke til i årene som kommer. Men jeg føler meg veldig ferdig med Rosenborg, sier Daniel Berntsen til adressa.no.

Og fortsetter:

— Jeg føler jeg kunne ha bidratt mye mer om jeg fikk litt tillit og tid på meg. Den første sesongen presterte jeg ikke, så da skylder jeg kun på meg selv. Men etter hvert, da jeg selv syntes det gikk bedre og bedre, ble det vanskelig å måtte begynne på «scratch» igjen gang etter gang. Jeg kunne spille noen kamper, for så å være helt ute igjen. Men sånn er det!

Nå legger derfor midtbanespilleren leiligheten i Trondheim ut for salg, og reiser til Sverige.

- Ekstremt interessant

Berntsen har tilbragt høsten i Bodø/Glimt, som hadde opsjon på kjøp. Det hadde ikke nordlendingene råd til, og dermed forholdt Berntsen seg til kontrakten med RBK.

Så kom både Djurgården og andre på banen – og svenskene virket mest forlokkende. 21-åringen gleder seg til å fortsette karrieren i den svenske hovedstadsklubben:

— Jeg har besøkt dem, og inntrykket jeg fikk var ekstremt interessant. Det er en klubb med klare ambisjoner om å kjempe om medalje neste år, og de har klare tanker om hvordan de vil bruke meg, sier han.

- Ballsikker fotball

Berntsen har spilt indreløper både i RBK og Glimt. I Djurgården vil han bli venstre midtbanemann i 4-4-2, med klar beskjed om å trekke inn sentralt og høyt i banen.

— Jeg tror det passer meg veldig godt. Jo høyere i banen, jo bedre. Dessuten er det en type fotball der som jeg tror faktisk kler meg bedre enn i klubbene jeg har vært til nå. Det er et veldig fokus på å spille ballsikker fotball. Jeg ser fram til å få vise hva jeg er god for. Og forhåpentligvis slå ordentlig gjennom, smiler Berntsen.

For tiden er han i Trondheim for å rydde ut av leiligheten. Jula feirer han i Bodø, men 5. januar starter oppkjøringen i Djurgården.

— Jeg skal holde meg bra i gang i ferien. Og være godt forberedt når den tid kommer, sier Berntsen.

Les også

 1. RBK-kapteinen før bryllupet: - Får håpe begge sier ja

 2. RBK-spiller klar for Djurgården

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Djurgårdens IF
 3. Daniel Berntsen
 4. Rosenborg BK