Cardiff-legende refser Solskjærs taktikk

Ole Gunnar Solskjær (41) får gjennomgå i en kommentar av tidligere Cardiff-spiller Nathan Blake (42) etter fadesen mot nedrykksrival Crystal Palace.

Ole Gunnar Solskjær. Foto: Reuters

Blake, som har spilt godt over 100 kamper for Cardiff, mener Solskjær var dømt til å mislykkes allerede da han fikk jobben.

Cardiff-legenden tar likevel et kraftig oppgjør med det han mener er dårlig fotballfilosofi.

— Det jeg har vanskelig for å forstå er om denne konstante endringen av spillere og formasjoner er et søk etter den beste formelen, eller om de konstante forandringene er måten han ønskler å gjøre det på. Er dette faktisk Solskjærs fotballfilosofi? spør Blake i innlegget på Wales Online.

Cardiff har fått en tøff førstesesong i Premier League etter opprykket fra Championship, og etter at Ole Gunnar Solskjær tok over sjefsstolen da Malky Mackay ble sparket ved juletider, har resultatene egentlig gått fra vondt til verre. To seire, to uavgjorte og ni tap er nordmannens fasit hittil.

Sliter med å forsvare

— Jeg skal være ærlig. Hvis jeg får spørsmålet om Solskjær skal bli eller gå, så vil jeg at han skal bli værende. Men det er utrolig vanskelig å forsvare det når man ser på måten han holder på, skriver Blake.

Ansettelsen av den tidligere Molde-treneren har i så måte ikke gitt de resultatene som eier Vincent Tan hadde håpet på, og Solskjær fikk ikke akkurat mer arbeidsro etter at laget tapte 0-3 hjemme mot Crystal Palace lørdag.

Etter tapet, som så godt som ødela sjansene for å holde seg i Premier League, har sportsredaktør i Wales Online, Paul Abbandonato, tatt en nærmere titt på Ole Gunnar Solskjærs managerstil.

— Solskjær er kanskje ikke så dårlig som manager som det ser ut til i dette øyeblikk, men jeg minner om at slik Cardiff spilte mot Palace, ikke er nok til å kjempe om topp 10 i Championship engang, skriver Abbandonato.

- Spektakulært svake valg

Solskjær har fått ord på seg for å være et av de store managertalentene i Europa, og det ble sett på som et scoop av Cardiff da de fikk tak i ham, etter sigende i konkurranse med flere klubber. Nå er det ikke mange i Wales som er like optimistiske til kristiansunderen.

— Før kampen mot West Brom var jeg sikker på seier (det endte 3-3 journ. anm.) helt til jeg like før kampstart så at Solskjær valgte å stille med fem forsvarere. Da så jeg med en gang for meg hvordan det ville se ut på midtbanen, og med det forsvant optimismen sporenstreks. Det samme med Palace-kampen; i utgangspunktet en kjempemulighet til å begynne opphentingen, men da han startet med Kenwyne Jones i stedet for Craig Bellamy, skjønte jeg at dette var et lag satt opp til å feile. Og det gjorde det. Jeg kunne fortsatt og nevnt en rekke andre situasjoner i tillegg, forklarer sportsredaktøren.

- Og med dette i mente kan man ikke legge skjul på at Solskjærs taktiske valg har vært spektakulært svake.

Abbandonato gir seg ikke med dette når han skal beskrive kampen mot Palace, som fikk det berømte begeret til å renne over for redaktørens vedkommende.

— Det var det støste søppelet jeg har sett fra et Cardiff-lag siden Dave Jones' lag tapte 0-3 i play-off-semifinalen hjemme mot Reading i 2011. De spilte på akkurat samme måte da òg, med konstant lemping av ballen opp på en stor spiss uten noen plan. Det så ut til at Cardiff ønsket å etterligne den typiske Stoke-fotballen, og samtidig fikk de Crystal Palace til å se ut som Brendan Rodgers' Liverpool.

— Og det verste av alt er at Solskjær ikke bare kan si at han gjorde en feil, slik at det er muligheter til å gjøre det riktig neste gang, i stedet for å late som om alt er som det skal. Nå fortsetter han å gjøre de samme feilene som ikke har fungert tidligere.

Solskjær erkjente at Cardiff trenger et mirakel hvis de skal overleve i Premier League på pressekonferansen etter 0-3-tapet for Crystal Palace.