Fotball

Arna-Bjørnar rotet bort ett poeng på overtid

— Dette er den verste måten å tape en fotballkamp på, sier trener Morten Kalvenes.

OFFENSIV: Arna-Bjørnar-trener Morten Kalvenes var en slagen mann etter å ha sett seieren ryke på overtid. Foto: Arkivfoto: Astrid M. Nordhaug, Digitalsport

  • John Inge Seljehaug

Røa 2-1 Arna-Bjørnar

Etter tre seirer på rad kom Arna-Bjørnar ned på jorden igjen, da de lørdag rotet bort alle poengene mot Røa. Samtidig tapte de tre viktige poeng i gullkampen.

— Det er veldig skuffende at vi rotet bort ett poeng på overtid. Vi burde greid å ha kontrollert det inn til poengdeling, sier Morten Kalvenes til Bergens Tidende.

Satset på poengdeling

Etter ni minutter sendte Ingrid Ryland rødtrøyene opp i ledelsen etter et herlig soloraid. Høyrebackens andre scoring for sesongen viste at bergensernes ambisjoner om å nå toppen av damefotballen i Norge ikke er en spøk. For med seier ville A-B ha klatret til andreplass på tabellen, ett poeng bak LSK.

— Det så ut som vi var i ferd med å ta med oss et poeng hjem til Bergen på en dag hvor vi var langt under middels nivå. At vi da taper alt ett minutt før dommeren blåser av, det er den verste måten å tape en kamp på.

- Må ta lærdom

Kine Kvalsvik satte inn sitt fjerde mål for sesongen da hun utlignet etter 67. minutter. Det var ikke mye som stemte for Arna-Bjørnar offensivt i denne toppkampen, og forsøkte dermed å forsvare seg til ett poeng. Men på overtid lobbet Gloria Edna Douglas over keeper fra nesten død vinkel og sikret nok en Røa-seier.

Dermed er det Røa som klatret opp på andreplass med sine 16 poeng, fire poeng foran A-B som ligger på fjerdeplass. Selv om det var en sekspoengskamp A-B trakk det korteste strået, greier ikke Kalvenes å bruke for mye energi på det akkurat nå.

— Både på kort og lang sikt kan dette bety mye for utfallet etter sesongen. Men nå må vi bare samle oss på treningsfeltet på mandag og ta lærdom av dette inn mot neste kamp, sier Kalvenes.

Kampfakta

Røa - Arna-Bjørnar 2-1 (0-1)

Toppserien, Røa kunstgress.

Tilskuere: 183. Dommer: Tove Marie Tandstad, Velledalen og Ringen FK.

Gult kort: Eline Johansen og Line Holter, Røa.

Mål:0-1: Ingrid Ryland (9.), 1-1: Kine Kvalsvik (67.), 2-1: Gloria Edna Douglas (90.)

Arna-Bjørnar(4-4-2): Erin Jennifer McNulty - Caroline Walde, Ingrid Ryland, Ingrid Østervold Stenevik, Tuva Hansen - Amalie Vevle Eikeland, Lisa Fjeldstad Naalsund (Gunnhildur Yrsa Jonsdottir fra 56.), Maria Dybwad Brochmann, Vilde Bøe Risa - Hege Hansen, Ine Marie Thoresen Wedaa (Karoline Heimvik Haugland fra 46.).

Les mer om

  1. Toppserien
  2. Arna-Bjørnar Fotball
  3. Røa IL