Fotball

Etterforsker ny straffesak etter Brann-nachspielet

Politiet har startet etterforskning av en mulig voldshendelse etter anmeldelse fra en av kvinnene som var på Brann-nachspielet natt til 10. august.

HER SKJEDDE DET: På Brann Stadion var det natt til tirsdag 10. august et nachspiel på Brann Stadion. Det har siden utviklet seg til å bli en skandale.
  • Herman Folvik, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Jeg kan bekrefte at jeg representerer en ung kvinne som er fornærmet i en ny straffesak etter nachspielet, sier advokat Hilde Cecilie Matre til VG.

Bergens Tidende omtalte saken først.

Matre har ikke anledning til å kommentere ytterligere og forklarer at saken er i en innledende fase, men forklarte til BT at hennes klient har vært gjennom to politiavhør og er sykemeldt som følge av påkjenningen.

Les også

Ni Brann-spillere uttaler seg etter nachspielet

Påtaleansvarlig i politiet, Lillian Kleppe, bekrefter til VG at de etterforsker et nytt forhold fra det aktuelle nachspielet på Brann Stadion. Det dreier seg om vold, men Kleppe vil ikke kommentere hva slags type vold.

– Det er en annen mistenkt i den nye saken. Det er én mistenkt og én fornærmet. Det gjelder vold. Foreløpig kan vi ikke si så mye mer, sier Kleppe.

Fra før etterforsker politiet et mulig overgrep. Den mistenkte erkjenner ikke straffskyld og det er foreløpig ikke tatt ut siktelse i saken.

– I den saken vil jeg ikke gi noen uttalelser i dag. Politiet vil gå ut med noe mer når vi kan, sier Kleppe.

Les også

Kritisk til Hornelands oppfordring: – Kan ha gapestokk-effekt

Totalt tolv spillere var til stede på nachspielet, mens syv kvinner utenfor kohorten deltok også.

«Vi var kjent med de faktiske forholdene. I og med at dette nå er en politisak ønsker vi ikke å kommentere hendelsen. Saken mot spillerne som deltok på nachspielet er basert på sakens kjente fakta, avsluttet fra klubbens side», skriver Brann i en pressemelding sent tirsdag.

Brann-spiller Mathias Rasmussen var til stede og beskriver kvelden slik:

Les også

Brann-krisen forsterket i Drammen – kollapset i andre omgang

Ved 16-tiden tirsdag uttalte Brann-toppene seg slik om det nye forholdet som etterforskes.

– Vi har ikke hørt noe om dette i klubben i dag, som jeg har fått med meg. Den eneste kommentaren jeg har til dette, er at det er trist, sa Brann-styreleder Birger Grevstad til VG.

Den såkalte nachspiel-saken har allerede fått konsekvenser for flere av klubbens spillere.

Kristoffer Barmen fikk fredag sparken som spiller i Brann, mens de øvrige spillerne fikk en «alvorlig, skriftlig advarsel». I tillegg har Mikkel Andersen og Vegard Forren, som var til stede, forlatt klubben etter å ha terminert kontrakten.

Brann ligger sist i Eliteserien.

Slik forklarte Grevstad og Johannesen etter Barmens oppsigelse:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. SK Brann