Fotball

Greenwood-perle holdt ikke for reservepreget Manchester United - avsluttet gruppespillet med uavgjort

(Manchester United - Young Boys 1–1) Ralf Rangnick gjorde hele elleve endringer fra debuten og hvilte stjernene da de røde djevlene avsluttet Champions League-gruppespillet med uavgjort mot Young Boys.

DRØMMESTART, MEN: Det endte med uavgjort for Mason Greenwood og Manchester United.
  • Yngve Gjerde, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Svært lite sto på spill for Manchester United som uavhengig av tirsdagens resultater ville ende opp som gruppevinnere.

De røde djevlenes nye midlertidige manager, Ralf Rangnick, benyttet derfor anledningen til å hvile stjernene og gi flere reserver og unggutter muligheten til å vise seg frem.

En av dem som gjorde det, var Mason Greenwood.

Han noterte seg for en målgivende pasning i 1–0-seieren over Crystal Palace i helgen og fulgte opp med en scoring av det lekre slaget. Luke Shaws innlegg fra venstre fant Mason Greenwood som kastet seg rundt og saksesparket ballen i mål.

SAKSESPARK: Mason Greenwood viste akrobatikk på høyt nivå da han sendte hjemmelaget i føringen.

Manchester United virket å ha god kontroll, men Young Boys, som fortsatt hadde en Europa League-billett å spille for, hadde ingenting å tape og var farlig frempå ved flere anledninger. Og like før pause fikk de uttellingen.

Donny van de Beek spilte ballen rett til Fabian Rieder, som la ballen til rette og måkte den i krysset. Dermed like langt på Old Trafford.

SUSER: Fabian Rieders utligning var av det vakre slaget.

Kampen bølget frem og tilbake og begge lag hadde sjanser til å stikke av med seieren, men det ebbet ut i uavgjort. For Young Boys’ del betyr det sisteplass i gruppen. De måtte vinne på Drømmes Teater for å ha sjans på 3. plassen, samtidig som de trengte hjelp fra Villarreal mot Atalanta.

Ettersom Young Boys ikke maktet å vinne, har utfallet i den kampen ingenting å si for sveitserne.

Den aller siste kampen i gruppe F spilles torsdag. Den ble utsatt på grunn av kraftig snøfall i Bergamo.

Manchester United vinner gruppen med elleve poeng etter seks kamper. Rangnick fikk hvilt nøkkelspillere før det hektiske juleprogrammet der kampene kommer tett som snøfnugg, samtidig som han fikk gitt flere andre spillere minutter.

Tom Heaton var en av dem som fikk spille litt. Han fikk sin Champions League-debut i en alder av 35 år og 237 dager, ifølge Opta.

Den tyske treneren gjorde hele elleve endringer på laget som seiret i hans Manchester United-debut søndag. Allerede lørdag venter ny kamp for Manchester United. Da er Mathias Normann og Norwich motstander.

Disse lagene er videre

Tidligere onsdag mistet Chelsea gruppeseieren i sin gruppe etter en dramatisk avslutning på kampen mot Zenit St. Petersburg. Overtidsutligningen til Zenit gjorde at Chelsea måtte nøye seg med 2. plassen i gruppen, bak Juventus som avsluttet gruppespillet med 1–0-seier over Malmö.

Barcelona ble sendt på hodet ut av Champions League etter en 0–3-tap borte mot Bayern München. Katalanerne var store favoritter til å gå videre sammen med Bayern München, men Benfica tar 2. plassen bak tyskerne.

Gruppe G var vidåpen før den aller siste Champions League-runden, og overraskelseslaget RB Salzburg er blant lagene som kan glede seg til utslagsrundene neste år. En 1–0-seier over Sevilla gjorde at de tok 2. plassen, bak den regjerende franske seriemesteren Lille, som blir gruppevinner.

Disse lagene er videre i Champions League:

Juventus, Chelsea, Bayern München, Benfica, Manchester United, RB Salzburg, Lille, Manchester City, PSG, Liverpool, Atlético Madrid, Ajax, Sporting CP, Real Madrid og Inter.

I tillegg vil enten Villarreal eller Atalanta gå videre. Det avgjøres torsdag.

Les mer om

  1. Champions League
  2. Manchester United
  3. BSC Young Boys