Stabæks nye spissjuvel stjal showet da Branns rekordrekke ble brutt

(Brann – Stabæk 1–1) Stabæks 19 år gamle spissjuvel Gift Orban stjal showet da innbytterne reddet ett poeng for Brann. Bergenserne står fortsatt uten tap i OBOS-ligaen.

Det var rett før pause at Gift Orban (19) desket opp med en nydelig soloprestasjon da han driblet seg forbi hele Brann-forsvaret og rullet ballen inn i det åpne målet.

– Det er noe veldig spennende der. Det er akkurat det vi trenger nå. Han er en målscorer og kan gjøre det lille ekstra, sier Stabæk-trener Eirik Kjønø til Discovery+.

Innbytter Bård Finne utlignet til 1–1, men bergenserne maktet ikke å score nummer to.

Dermed ender Branns rekordrekke på ni strake seire. De står nå med 11 seirer og tre uavgjort etter 14 seriekamper.

Ettersom Ranheim tapte for Sandnes Ulf, leder Brann ligaen nå med ni poeng ned til trønderne og dagens motstander Stabæk.

Det så ut til at lagene skulle gå til pause på stillingen 0–0, men så tok Stabæk-juvelen Orban saken i egne hender. Nigerianeren driblet seg først forbi Brann-forsvaret, før han deretter lurte Brann-keeper Mathias Dyngeland med en helfrekk såledragning. Til slutt kunne 19-åringen bare dytte inn 1–0-scoringen i det åpne målet.

– Jeg var frustrert over han hele omgangen og hadde tenkt til å kanskje bytte ham ut, men plutselig gjør han det der. Det er noe magisk ved det, sa Stabæk-trener Kjønø i pauseintervjuet med Discovery+.

Det vakre solomålet ga assosiasjoner til Alanzinhos herjinger i Eliteserien på slutten av 2000-tallet. Dog skal det sies at forsvarsspillet til Brann ikke var særlig imponerende.

Orban står nå med tre mål på tre starter i OBOS-ligaen for Stabæk. Han har også vartet opp med flere målgivende og et hat-trick i cupen.

REDDET ETT POENG: Bård Finne kom inn fra benken og sørget for at Brann fortsatt står uten tap i årets OBOS-liga. Bildet er henter fra en kamp tidligere denne sesongen.

Brann-trener Eirik Horneland var lite fornøyd med tingenes tilstand og gjorde hele tre bytter i pausen. Kasper Skaanes, Bård Finne og David Wolfe kom inn for de rødkledde.

Både Skaanes og Finne kom til gode skuddmuligheter fra kort hold i starten av annenomgang, men begge gangene reddet Stabæk-keeper Marcus Sandberg.

Da Finne ble spilt frem av Skaanes igjen i 78. minutt, fikk han imidlertid uttelling. Fra skrått hold banket han inn sin femte scoring i OBOS-ligaen.

Brann kjørte på for scoring nummer to, men måtte til slutt se seg fornøyd med ett poeng i toppkampen.

– Det er bra at vi ikke taper, men det er en kamp vi skal vinne, synes jeg. Vi hever oss etter pausen og skaper nok til å vinne, sier Finne til Discovery+.

Samtidig som Brann-kampen ble det spilt to andre oppgjør i OBOS-ligaen. Opprykkskandidat Ranheim tok ledelsen borte mot Sandnes Ulf etter en scoring av formspiller Mads Reginiussen, men rogalendingene snudde til 3–2-seier etter scoringer av Espen Berger, Jostein Ekeland og Ingvald Halgunset.

Et krisepreget Stjørdals-Blink fikk ingen opptur mot Raufoss. Bortelaget tok ledelsen etter en scoring av Markus Aanesland, før Markus Johnsgård økte til 2–0 da kvarteret gjensto av kampen.

Mats Lillebo reduserte på overtid, men klarte ikke å hindre 1–2-tap.