Fotball

Løken går kraftig ned i lønn i NFF

Karl-Petter Løken (55) går ned flere millioner i lønn når han blir ny generalsekretær i Norges Fotballforbund.

Karl-Petter Løken bytter ut Aker Horizons med Norges Fotballforbund. Her fra han var toppsjef i Kværner i 2019.
 • Jostein Magnussen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Jeg har fulgt hjertet, men jeg er fremdeles privilegert og tjener mer enn bra nok, så det har ikke vært viktig, sier Løken til VG.

Skattelistene viser at Løken hadde inntekt på 7,8 millioner kroner i 2020, mens han året før hadde 6,6 millioner kroner i inntekt.

Fotballpresident Lise Klaveness forteller at Løkens lønn som generalsekretær i Norges Fotballforbund vil bli 1,95 millioner kroner. Forgjenger Pål Bjerketvedt hadde inntekt på 2,2 millioner kroner i 2020.

– Hos oss er han (Løken) blitt tilbudt og takket ja til 1,95 millioner. Det er betydelig lavere enn tidligere generalsekretærer. Vi har ikke ønsket å bidra til lønnsøkning i Norges Fotballforbund, sier Klaveness til VG og fortsetter:

– Han er motivert for denne stillingen og går, ut fra opplysningene, til en betydeligere lavere lønn hos oss, sier Klaveness.

Hun ble selv tilbudt lønn på 1,7 millioner kroner da hun ble valgt som fotballpresident tidligere i år.

Lise Klaveness (til høyre) offentliggjorde at Karl-Petter Løken (på skjermen) er ny generalsekretær i Norges Fotballforbund. I midten Gro Tvedt Anderssen, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt.

Karl-Petter Løken har de siste ti årene hatt fra 2 til 7,8 millioner i inntekt, ifølge skattelistene. Løken sier gløden for norsk fotball ble avgjørende for å takke ja til jobben.

– Jeg har alltid hatt et veldig stort hjerte for norsk fotball og opplevd veldig mye med norsk fotball. Også tenker jeg det er en veldig spennende tid for norsk fotball. Jeg kjente det varmet innvendig, sier Løken.

– Hva legger du i en spennende tid?

– Det er veldig mye positivitet. Spesielt at vi har et lag på herresiden som kan kvalifiseres oss til mesterskapene igjen, og det er veldig mye positiv giv rundt landslagene. Det er tydelig lederskap gjennom Ståle Solbakken og Lise Klaveness, for å ta noen eksempler. Jeg opplever også at bredden, som er viktig for meg, er veldig flinke, sier Løken.

55-åringen kommer fra stillingen som investeringsdirektør i Kjell Inge Røkkes Aker Horizons. Han har også vært konsernsjef i Kværner samt jobbet i Statoil, Norsk Hydro, Lundin og Aker Solutions. Løken er utdannet sivilingeniør i kjemiteknikk.

– Det er ikke vanskelig å se at han er veldig motivert. Han er en rolig, sindig mann. Likevel er det tykt utenpå han at han gleder seg og synes det er en dødskul jobb, sier Klaveness om Løken.

Karl-Petter Løken jobbet en årrekke som NRK-ekspert. Her med kommentator Arne Scheie fra Norge slo Moldova 1–0 i 2005.

Løken fikk 36 landskamper for Norge og spilte for Askim, Sarpsborg, Rosenborg og Stabæk.

Etter karrieren har han vært ekspert for NRK, mens han er utdannet sivilingeniør i kjemiteknikk.

Det er ikke klart når Løken begynner i NFF. Kai-Erik Arstad ble fra 1. april konstituert generalsekretær i fotballforbundet etter at Pål Bjerketvedt gikk av med tidligpensjon.

Fredag ble det også klart at Truls Dæhli fortsetter som elitedirektør ut 2024.

 1. Les også

  VM-billett til døden

 2. Les også

  Norge med byks på FIFA-rankingen: Beste på syv år

 3. Les også

  VM-sjefen respekterer Norge – advarer England

 4. Les også

  Klaveness frykter det kan oppstå eskalerte situasjoner i Qatar

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5