BBC bekrefter: Gary Lineker tilbake på skjermen

Den britiske allmennkringkasteren bekrefter at Gary Lineker (62) returnerer som programleder på BBC etter bråket den siste uken.

TILBAKE: Gary Lineker skal tilbake på luften for BBC.

Det bekrefter den britiske statskanalen mandag morgen. BBC skal nå ha en ekstern gjennom av sine retningslinjer hva gjelder programlederes ytringer i sosiale medier.

– Jeg er glad for at vi har funnet en vei fremover. Jeg støtter denne evalueringen og ser frem til å være tilbake på luften, sier Lineker.

Den tidligere Barcelona – og Tottenham-spilleren ble før helgen midlertidig fjernet fra det populære programmet «Match of the Day» på grunn av en melding Lineker la ut på Twitter. Da valgte flere av Linekers kolleger å boikotte programmet. Spillerne i Premier League ønsket heller ikke å stille til intervjuer.

– Alle er enige om at det har vært en vanskelig periode for ansatte, bidragsytere, programledere og viktigst: Seerne våre. Det beklager jeg, sier BBC-sjef Tim Davie.

Gary Lineker tvitrer dette mandag morgen:

– Vi anerkjenner at det er noen gråsoner i våre retningslinjer for sosiale medier, og ser at det kan oppstå potensielle forvirringer. Det vil jeg oppklare slik at vi kan få sportsinnholdet tilbake på luften, sier Davie i BBC.

Linekers melding gikk på en omstridt, ny lov den britiske regjeringen har foreslått. Loven skal hindre ulovlige migranter å få opphold i Storbritannia, og de som krysser den engelske kanal vil blant annet bli nektet oppholdstillatelse i landet på livstid.

«Gode Gud, dette er verre enn grusomt. Det er ikke noe stort innrykk av migranter. Vi tar imot langt færre flyktninger enn andre store land i Europa. Dette er ikke ulikt språkbruken som Tyskland brukte i 30-årene» skrev Lineker.

Fikk du med deg dette stuntet til Lineker?

Til helgen spilles det kvartfinaler i FA-cupen. Lineker bekrefter på Twitter at han vil være tilbake på skjermen førstkommende lørdag. Samtidig takker han for all støtten.

– Spesielt takk til mine kolleger i BBC Sport for deres bemerkelsesverdige solidaritet. Fotballen er et lagspill, men støtten deres har vært overveldende, skriver Lineker. Han kaller også BBC for «den beste og mest rettferdige kringkasteren i verden».

– En siste tanke: Uansett hvor vanskelige de siste dagene har vært, kan det ikke måle seg med å flykte fra sitt hjem på grunn av forfølgelse eller krig, og å søke asyl i et fremmed land langt borte. Det varmer hjertet mitt å se empatien hos så mange av dere.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk