Fotball

PSV sparket van Bommel få dager etter uavgjort mot RBK

Mark van Bommel er ferdig i PSV Eindhoven. Sparkingen skjer fire dager etter 1–1-kampen hjemme mot Rosenborg.

Mark van Bommel får ikke fortsette som trener i PSV Eindhoven.
  • NTB

Klubbledelsen fikk nok etter søndagens 1-3-tap mot Feyenoord. PSV er nede på 4.-plass i nederlandsk æresdivisjon, hele 10 poeng bak tetduoen Ajax og AZ Alkmaar.

Etter å ha vunnet de to første europaligakampene tok PSV bare to poeng på de fire siste og har spilt ferdig i Europa for denne sesongen. Sist torsdag ble det 1–1 mot Rosenborg. Pål André Helland sendte gjestene fra Trondheim i føringen etter halvspilt første omgang.

– Fallet i prestasjoner er for stort og ikke verdig en klubb som PSV, sier klubbdirektør Toon Gerbrand i en uttalelse på klubbens nettsted.

  • LES OGSÅ: Helland sørget for Rosenborgs første poeng i Europa. Samtidig satte laget dyster rekord.
Mark van Bommel på bortebenken på Lerkendal i oktober. Da ledet han PSV til 4–1-seier over Eirik Horneland (i forgrunnen) og hans Rosenborg.

– Kampene er det viktigste vurderingsgrunnlaget, men prosessen rundt dem er også avgjørende. Vi følger dette intensivt. PSV er en klubb der vi prøver å hjelpe og støtte hverandre, og det har vært tilfellet de siste månedene. Klubbens beste har hele tiden hatt førsteprioritet. Vi har gjort alt for å snu trenden, men dessverre har det ikke lykkes, fortsetter han.

En midlertidig erstatter vil bli utnevnt med det første.

Van Bommel hadde stor suksess som spiller og vant titler i fire ulike land (Nederland, Spania, Tyskland og Italia), deriblant fire nederlandske seriemesterskap med PSV og Champions League med Barcelona.

Han lyktes ikke i sin første jobb som hovedtrener, i klubben der han fikk sitt gjennombrudd.

(©NTB)

Les mer om

  1. PSV Eindhoven
  2. Rosenborg BK
  3. Nederlandsk fotball
  4. Europa League