Fotball

Den tette kampen mellom Guardiola og Klopp kan gi ekstra godbit til fotballfansen

Manchester City og Liverpool kan havne helt likt på tabellen.

Tabellsituasjonen noen få runder før slutt gjør at fotballfansen har mulighet til å få nok en storkamp før sommerferien.
 • Øystein Jorem
  Øystein Jorem
  Journalist Adresseavisen

Etter helgens Premier League-runde er det fire kamper igjen av sesongen i England. Med den populariteten engelsk fotball har i Norge er det flere som gruer seg til sesongslutt, men her er en liten mulighet til at sesongen kan forlenges med en storkamp, skriver Mirror.

I toppen er det fortsatt en liten spenning om hvem som stikker av med ligagullet. Chelsea har et godt grep om førsteplassen, men med fire poengs ledelse og fire kamper igjen, har ikke Tottenham gitt opp helt enda.

Les også

Tallknuserne har regnet ut hvordan Premier League ender: Manchester United havner utenfor topp fire

Svært tett kamp

Bak de to suverene i årets sesong er det et rotterace om de to neste plassene. De tre øverste er sikret gruppespill i Champions League, mens fjerdeplassen går ut i playoff. Derfor er det ekstremt viktig for lagene med ambisjon om å herje i den gjeveste turneringen neste år å havne blant de fire beste.

Akkurat nå står den kampen mellom Liverpool, Manchester City, og Manchester United. De to første lagene har 66 poeng, mens United har 65. Håpet er heller ikke helt ute for Arsenal som har 60 poeng og en kamp mindre spilt.

LagScorede målInnslupne målMålforskjellPoeng
Liverpool70422866
Manchester City65372866
Manchester United51252665
Les også

Rashford slaktes etter straffesituasjonen: – Det er helt patetisk

Det er den tette striden mellom Liverpool og Manchester City som kan gi den ekstra godbiten. Lagene har lik poengsum, og lik målforskjell fire runder før slutt. Liverpool har fem flere scorede mål, men siden City har et mye enklere program i innspurten, er det ikke usannsynlig at de scorer mer.

Play-off

Dersom lagene havnet helt likt etter 38 kamper er det duket for playoffkamp. Reglene til Premier League sier at det skal spilles playoff dersom to lager ligger helt likt, og forskjellen på de to plassene fører til nedrykk, ligaseier, eller dersom en av plassene gir kvalifisering til andre konkurranser.

Les også

Tungt Liverpool-tap: Nå henger Champions League-drømmen i en tynn tråd

Dersom lagene ender på 3. og 4. plass, vil 3.-plassen slippe playoff for å komme inn i Champions League. Dersom Manchester United sniker seg forbi begge lagene, og de blir nummer 4 og 5 med helt likt utgangspunkt, havner det ene laget i kvalifisering til Champions League, og det andre laget i gruppespillet i Europaligaen.

Kampen vil spilles på nøytral grunn. For Liverpool gjenstår Watford, Southampton, West Ham og Middlesbrough. For City gjenstår Crystal Palace, Leicester, West Bromwich og Watford.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22006066
2Arsenal22006246
3Brentford21106244
4Tottenham Hotspur21106334
5Newcastle United21102024
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5