Fotball

Molde banket sjanseløse Sandnes Ulf

Fire scoringer, rødt kort og straffespark i innholdsrik 1. omgang.

Moldes Daniel Chima Chukwu setter inn 2-0 forbi Sandnes Ulf-keeper Sean McDermott.
  • Lars Anders Vestad

Ole Gunnar Solskjærs menn avgjorde kampen i 1. omgang. Etzaz Hussain, Daniel Chima Chukwu, Jo Inge Berget og Magne Hoseth (straffespark) scoret hvert sitt mål mot et fullstendig sjanseløst Sandnes Ulf. Et klønete selvmål av Mats Møller Dæhli ble beholdningen i et antiklimaks av en 2. omgang.

4-1-seieren sendte Molde opp på 6. plass på tabellen.

Dominerte

Molde tok umiddelbart tak i kampen hjemme mot Sandnes Ulf søndag kveld, og det tok ikke mer enn sju minutter før dominansen ga uttelling. Daniel Chima Chukwu vant ballen på midtbanen og sendte den videre til Etzaz Hussain, som ladet kanonen og smelte til fra 18 meters hold. Skuddet var hardt, og gikk inn helt nede ved høyre stolpe.

Hjemmelaget rullet opp den ene kontringen etter den andre, og da det var spilt 14 minutter fikk Daniel Chima Chukwu muligheten. Magne Hoseth nådde nigerianeren med en presis corner fra venstresiden. Chima dempet deretter ballen på brystet, før han satte den kaldt og enkelt til venstre for keeper og i mål.

Mønsterangrep

MFKs angrepsrekke var i fyr og flamme i denne perioden, og Sandnes Ulf var knapt borti ballen. Da det var spilt 25 minutter var det omsider Jo Inge Bergets tur. Berget sendte avgårde en nydelig crosspasning ut til Martin Linnes på høyresiden, før han selv satte fart mot 16-meteren.

Linnes dempet ballen elegant, før han sendte den hardt og lavt inn i 16-meteren. Der dukket selvsagt Berget opp, og banket ballen utagbart til høyre for keeper Sean McDermott. Hans sjuende seriemål denne sesongen.

Hjemmelaget eide 1. omgang totalt. Steven Lennon sendte et frispark i tverrliggeren etter 35 minutter, noe som var det nærmeste gjestene kom de første 45. ## Straffe og rødt kort

I stedet fikk MFK ytterligere en scoring like før pause. Det var spilt 44 minutter da Mattias Moström kom alene med keeper Sean McDermott og ble felt. Dommer Omar Rafiq var ikke i tvil, og pekte raskt på straffemerket. I tillegg viste han McDermott det røde kortet.

Fra elleve meter var Magne Hoseth iskald. Veteranen sendte ballen til venstre, mens keeper gikk motsatt vei. Dermed kunne han juble for sin tredje scoring på to kamper.

I pausa gjorde Ole Gunnar Solskjær to bytter på Molde-laget. Moström og Berget ble erstattet av Zlatko Tripic og Fredrik Gulbrandsen. Tripic og Gulbrandsen skapte noen farligheter de første ti minuttene av 2. omgang, men i det store og hele ble de siste 45 minuttene et antiklimaks for publikum.

Klønete selvmål

På stillingen 4-0 var ikke hjemmelaget like angrepsvillig som tidligere i kampen, og i stedet fikk Sandnes Ulf et unødvendig trøstemål da det var spilt 74 minutter. En corner fra venstre ble headet via bakken og i mål av innbytter Mats Møller Dæhli.

Seieren fører Molde opp på 6. plass på tabellen. Dersom Viking vinner hjemme mot Vålerenga, er det sju poeng opp til rogalendingene på 3. plass.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Molde FK
  3. Sandnes Ulf