Fotball

Høgmo mener Norge var naive

Per-Mathias Høgmo overrasket av lagets manglende kynisme.

  • Øystein Vik

SLOVENIA – NORGE 3-0

MARIBOR (bt.no): — Det overrasket meg at vi slapp oss så mye nedpå i de 15 minuttene der vi slapp inn to mål, sier Per-Mathias Høgmo, Norges landslagssjef.

- Vi kom bra ut i de første fem minuttene. Så kom det en periode på et kvarter der vi ble hardt straffet. Da hang vi ikke helt med i forsvarsspillet vårt. Vi var litt naive i den fasen, og det skal vi gjøre noe med, sier Høgmo.

Han fikk en marerittdebut som sjef for Norges A-landslag. 3-0 mot Slovenia etter et hat trick av Milivoje Novakovic fredag kveld, gjør at Norges VM-håp nå er definitivt over.

Norge er nummer fire i VM-kvalifiseringsgruppe E, bak Sveits, Island og Slovenia. Bare Albania og Kypros har vært svakere enn Norge når én kamp gjenstår å spille.

- Tallene lyver ikke. Det gjør de ikke. Vi må utvikle laget og forbedre oss. Jobbe oss opp på et høyere nivå, slår Høgmo fast. Han mener Norge viste mye positivt mot Slovenia det går an å bygge videre på.

- Jeg er fornøyd med de siste 25 minuttene. Det er slik vi ønsker å stå frem. Vi kom mye rundt, men ble for passive i boksen. Alt i alt tapte vi fortjent. De skapte flere sjanser enn oss. Men mye i dag er slik jeg ønsker at vi skal fremstå. det vil jeg understreke, sier Høgmo.

Norge prøvde å spille ball mot Slovenia, men på 1-0 og 3-0 var det stygge balltap fra henholdsvis Per Ciljan Skjelbred og Tarik Elyounoussi som førte til at Norge ble kontret i senk.

- Det tredje målet skal ikke skje. At vi har et balltap, det kan skje. Men vi ser at vi har en spillestyrke i laget. Ferdigheter vi kan utvikle videre, sier Høgmo.

På pressekonferansen fredag kveld pekte han på manglende fysisk kraft - spesielt sentralt på midtbanen - som en årsak til Norges tap.

- Vi ble tatt på fysikken. Men vi har både Håvard Nordtveit og Alexander Tettey som kan tilføre oss det. I denne kampen var Slovenia bedre enn oss fysisk. Jeg er imponert over dem, sier Høgmo.

Norges siste VM-kvalifiseringskamp er mot Island, tirsdag på Ullevaal. Høgmo sier han ser frem til den kampen.

— Nå gleder jeg meg til å jobbe videre. Denne kvaliken er snart historie. Vi må se opp og frem. Men vi må forbedre oss mot Island og ikke være så naive i den kampen.

Les også

  1. Vi må ikke glemme å forsvare oss

  2. Braaten: - Ingenting å gjøre i VM

  3. Norge fikk drømmehjelp, men sviktet selv

  4. Hangeland: - Masse positivt

Les mer om

  1. Fotball-VM
  2. Slovenia
  3. Herrelandslaget fotball