Arna-Bjørnar feide over tabelljumboen

Jentene fra Bergen lekte seg til 4-1-seier over Amazon Grimstad på eget gress.

Fanndís Fridriksdóttir åpnet målkontoen denne sesongen hjemme mot Amazon Grimstad. – Herlig, spier spissen.
  • John Inge Seljehaug

Arna-Bjørnar – Amazon Grimstad 4-1

ARNA IDRETTSPARK (bt.no ): Det var aldri noen tvil om hvor poengene skulle ende. Før det var spilt 15 minutter hadde spissduoen Hege Hansen og Fanndís Fridriksdóttir notert seg med hver sin scoring, før midtbaneankeret Maria Brochmann punkterte kampen bare to minutter senere.

— Dette var en veldig deilig seier, men vi kunne fort ha scoret enda flere om vi hadde greid å holdt pasningstempoet oppe og vært mer effektiv foran mål, sier Fanndís Fridriksdóttir.

Etter at Arna-Bjørnar rotet bort seieren mot Klepp i forrige runde, var det et svært revansjesugent hjemmelag som entret gressmatten på Arna Idrettspark.

— Når man går på en smell ser man frem til å få en anledning til å slå tilbake. Jeg er veldig glad for at vi grep den muligheten i dag, sier spissen.

Spissene i gang

Arna-Bjørnar har de siste par sesongene manglet en målscorer som har vært med og kjempe om toppscorertittelen. Verken i 2013 eller 2012 havnet noen av spissene fra Bergen på tosifret antall scoringer ved sesongslutt.

Det kan det bli en forandring på denne sesongen. Hege Hansen har allerede scoret to scoringer på sine to opptredener, mens Fanndís Fridriksdóttir og Tina Algrøy også fant veien til nettmaskene for første gang mot Amazon.

— Det var veldig befriende å åpne målkontoen, selv om den var ferdigscoret. Lisa Naalsund sendte meg en nydelig pasning så jeg trengte bare å sette foten på den fra et par meter, sier den islandske goalgetteren, som likevel ikke vil love at hun ender på over ti mål.

— Vi får se hvor mange baller jeg greier å havne i mål når sesongen er over. Det viktigste for meg er at vi har flere som kan bidra til seier og at vi presterer som et lag, forklarer hun ydmykt.

Må slå bunnlagene

Amazon ligger helt sist i Toppserien etter tre serierunder. Før tapet mot Arna-Bjørnar ble det 0-5 mot Stabæk i serieåpningen før det også ble et knepent 0-1 nederlag hjemme mot Røa.

— Jeg synes vi er klart best og vi kjørte denne kampen. Det er lag som vi skal og vinne mot hvis vi skal greie målsetningen om medalje, oppsummerer Tina Algrøy.

Hvis det fortsatt var spenning i kampen til pause, ble det siste håpet til Amazon slukket tre minutter ut i annen omgang. Innbytter Tina Algrøy limte ballen i krysset etter bare tre minutters spill. Etter det falt kamptempoet betraktelig og det ble en ren transportetappe for A-B. Etter to målløse kamper scoret Shannon Smyth Amazons første mål for sesongen, da hun reduserte til 4-1 etter 72 minutter.

Arna-Bjørnar – Amazon Grimstad 4-1 (3-0)

Toppserien kvinner, Arna Idrettspark.

Dommer : Henrikke Nervik, Malvik IL.

Gult kort: Ingen.

Mål : 1-0 Hege Hansen (12.), 2-0 Fanndís Fridriksdóttir (15.), 3-0 Maria Brochmann (17.), 4-0 Tina Algrøy (48.), 4-1 Shannon Smyth (72.)

Arna-Bjørnar (4-4-2): Erin Jennifer McNulty – Caroline Walde, Ingrid Stenevik, Ingrid Ryland, Tuva Hansen – Maria Brochmann, Vilde Bøe Risa, Lisa Naalsund (Karoline Haugland fra 56.), Amalie Eikeland (Kine Tonning fra 56.) – Fanndís Fridriksdóttir, Hege Hansen (Tina Algrøy fra 18.).

Amazon Grimstad: Karoline Sævereid – Mariken Kleppe, Gro Ingvardsen, Stina Kleppe, Kelsey Frances Hood – Ida Konradsen, Trine Lise Åvik, Kristine Meland, Silje Blakstad – Eline Glamsland, Shannon Smyth.