Fotball

Årets kamp ikke for alle

«Alle» snakker om den, ukas desiderte mediebegivenhet og årets kamp for Norge. Men slett ikke alle får se lørdagens EM-kvalifisering mot Danmark.

  • 100% Sport

TV3 sikret seg rettighetene til kampen av Det danske fotballforbundet (DBU) foran nesa på NRK og TV 2. Det betyr at du kan glemme å dra på hytta i pinsehelgen dersom du ikke har tilgang til TV3. — Det vises mer fotball på norsk TV enn noensinne, men jeg skjønner veldig godt at det reageres på at «århundrets kamp» ikke kan ses av alle, sier Karen Espelund, generalsekretær i Norges Fotballforbund (NFF).

NFF har rettighetene til landslagets hjemmekamper, men kan ikke gjøre noe med bortekampene. TV3 har allerede vist bortedystene mot Romania og Luxembourg i EM-kvaliken.

Det gjør at mange nordmenn må nøye seg med høydepunktene. Billettene til Parken-kampen er for lengst revet bort, og ikke alle har tilgang eller mulighet til å se kampen på TV3. I dag fås kanalen inn av rundt 60 prosent av Norges befolkning.

- Lite vi kan gjøre

— Det er dessverre lite vi kan gjøre. Verden har endret seg, sier Karen Espelund til NTB.

NFF var under massivt press fra flere hold da medieavtalen for norsk fotball var ute på salg. Sentrale idrettsledere og politikere nærmest krevde at norsk fotball skulle selges til NRK og TV 2. Det skjedde, og i tillegg har man mulighet til å se enda flere kamper på Canal +.

— For NFF er det viktig med en balansegang. Vi ser på pris og tilgjengelighet, sier Espelund.

TV3 satser massivt på mesterligafotball og EM-kvalik. Lørdag har kanalen åtte timers sending i forbindelse med «Slaget i Parken». Som oppladning blir det blant annet flere portrettintervjuer, historiske perler, stemningsrapporter og dokumentarer.

Fellesarrangement

Ellers skal kampen vises på storskjerm på Rådhusplassen i Oslo, mens fotballinteresserte bergensere kan se kampen «live» på Bergen Kino.

— Det er sjelden vi opplever slik enorm interesse rundt en enkel t landskamp. I og med at etterspørselen etter billetter har vært langt større enn det vi har maktet å fremskaffe, ønsker vi å lage en skikkelig fotballfest i Oslo sentrum, sier infosjef Roger Solheim i NFF.

For dem som trives best i sin egen sofa og ikke har TV3, er det bare å finne fram radioen. NRK Radio og P4 overfører kampen.

Les også

  1. Norges viktigste våpen

  2. Bensin på bålet . . .

  3. Har vokst inn i himmelen