Straffedrama, og nå skal Ranheim spille om opprykk igjen

Mads Reginiussen i sentrum da Ranheim slo Fredrikstad.

Glad gutt: Mads Reginiussen scoret, og nå skal Ranheim spille kvalifisering til eliteserien igjen.

FFK-Ranheim 1-2(0-0)

Forutsetningen var klare før kampstart. Ranheim uten seier på de siste fem ville være klare for kvalifisering til eliteserien med seier. Fredrikstad på sin side – med tre tap på rad- måtte vinne for å sikre fem poengs luke til nedrykksplass.

Det var to lag med en mildt sagt svak formkurve som møttes. Ranheim uten seier på siste fem, mens Fredrikstad sto med tre strake tap. Og det vistes også utpå banen. Noe av skylda kan nok tillegges det heftige regnværet, men mest av spillerne selv.

Tverrligger fra FFK

Ranheim yppet seg med to mini-muligheter i løpet av kampens første fem minutter. Men det var Fredrikstad som var nærmest da Nuhu fikk avslutte fritt fra 12–13 meter. Nuhu banket til, men heldigvis for Ranheim smalt ballen i tverrliggeren.

Deretter ble det langt mellom høydepunktene før pause. Ranheim var det beste laget, uten at det egentlig sier veldig mye. Litt fyr ble det etter snaue halvtimen da Mads Reginiussen fant Øyvind Storflor ute på høyresiden. Veteranen slo inn, men Michael Karlsen sleivet i skuddøyeblikket og ballen trillet nærmest inn til FFK-keeperen.

Les også

Dommeren godkjente Bendtners offsidemål - dømmer ikke til helgen

JUBEL: Mads Reginiussen og Aslak Fonn Witry jubler etter seieren.

De første minuttene av andre omgang bar bud om en mer fartsfylt kamp. Allerede etter et par minutter fikk Storflor igjen lagt inn fra høyre. Mads Lillebo smalt til på direkten, men ballen føk rett utenfor stolpen. Minuttet senere var det Aslak Fonn Witry som la inn fra høyre, men denne gang rakk ingen Ranheim-spillere ballen.

Men i det trønderne var i ferd med å feste ordentlig grep på kampen, kom Fredrikstad litt mer med i kampen uten at det ble noe trykk mot Even Barli i Ranheim-buret.

Tre mål på ni minutter

Så smalt det, ikke bare én, men tre ganger i løpet av ni minutter. Først Mads Reginiussen som fra 20 meter skyter mot mål. Ikke det beste treffet fra midtbanespilleren, men nok til at den gikk i mål. Så tre minutter senere er Alta-væringen i motsatt felt. Ifølge dommeren dytter han Sanel Kapidzic, som faller lett. Straffen setter Kapidzic i mål, og dermed var lagene like langt igjen.

Les også

Nå avgjøres RBK-vingens fremtid: – Er preget av situasjonen

Men tre minutter senere igjen er det Ranheim som får straffe etter at Lillebo ble felt av keeper da han var alene igjennom. Fonn Witry var sikkerheten sjøl, og dermed 1–2.

Begge lag hadde sine sjanser mot slutten, men med seier er Ranheim sikret kvalifiseringsspill for femte gang siden de rykket opp i 2010.

Disse kan bli motstanderne

Det blir enten Ull/Kisa, Sandnes/Ulf eller Mjøndalen som blir motstander i kvalifiseringsspillet.

Daglig leder i Ranheim Toppfotball, Frank Lidahl var strålende fornøyd, og mener seieren vitner om at guttene er i ferd med å bli menn.

– Det er viktig å ta med bakteppet for denne prestasjonen. Fredrikstad hadde kniven på strupen, og måtte vinne. At vi da vinner borte på en vanlig tirsdag er kjempesterkt. Nå spiller det ingen rolle hvem vi møter. Vi er ikke redde for noen, sier han.

Men feiring blir det ikke, verken for de på eller utenfor banen:

– Ingen rykker opp i bakrus. Gammelt jungelord, sier Lidahl.

Visste ikke om kvalikplassen

Med full guffe på musikkanlegget måtte trener Svein Maalen gå ut av garderoben da Adresseavisen tok kontakt. Jubelen var endelig tilbake i Ranheim-leiren. Selv hevder Maalen han ikke visste at det nå blir kvalifisering.

– Jeg visste faktisk ikke at vi var klare for kvalifisering. Jeg har lært meg at man ikke kan ha fokus på tabell, men kun på prestasjoner, sier Maalen.

– Så du ser ikke på tabellen?

– Jo, men jeg har ikke nistudert den, regnet og kalkulert. Det får Twitterfolket ta seg av, humrer han.

Vanskelige spilleforhold

Han er den første til å innrømme at kampen ikke var en spillemessig fornøyelse. Men akkurat det får så være for et lag som endelig vant igjen.

– Det var ikke bra av noen av lagene. Men samtidig betydde kampen mye for begge, og da spesielt Fredrikstad. Vanskelige spilleforhold var det også. Men jeg synes vi styrer kampen i store deler, og burde vel ha scoret i første omgang også, sier han.

Mads Reginiussen scoret ett, og sørget for FFK-straffe.

– Jeg tror jeg er litt heldig, og som mot Start treffer ikke kjempegodt. Men det bryr jeg meg ikke om, sa han til Eurosport etter kampen.

Før han snakket om straffesituasjonen:

– Jeg mistenker at han detter lett, men så lenge vi fikk staffe selv er det greit, sier han.