Fotball

Kjell Rune Sellin: - Vi spillere må virkelig gå inn i oss selv

Sandnes Ulf har en formidabel oppgave foran seg denne uken om de skal finne tilbake til vinnerresepten til kvalikkampen mot Ranheim neste søndag.

Kjell Rune Sellin og Sandnes Ulf har gått på flere smeller i høst. Den siste kom borte mot Fredrikstad.
  • Svein Hagen

FREDRIKSTAD – SANDNES ULF 3-0

Sandnes Ulf lå på tredjeplass og hadde alt i sine egne hender i bortemøtet med bunnlaget Fredrikstad.

Og innledningsvis så det også ut til at det var forskjell på lagene på topp og bunn, det var nemlig Sandnes Ulf som hadde kommandoen ute på banen.

- Vi åpner greit og spillet vårt sitter ganske greit, men verken jeg eller de andre spillerne klarer å omsette sjansene våre i scoringer, sier Kjell Rune Sellin.

Selv om det jevnet seg litt utover i omgangen, så virket det som om Sandnes Ulf virkelig skulle kontrollere det hele, samtidig som resultatene fra de andre kampene så langt gikk deres vei.

- Vi spillere hadde ikke kontroll på de andre kampene, vi hadde fokus på våre oppgaver. Dessverre så raknet mye for oss i løpet av et par minutter i den første omgangen, forklarer han.

Baklengsmålene er for enkle

Hjemmelaget ordnet nemlig to kjappe mål og gjorde det vanskelig for Sandnes Ulf i dette bortemøtet. Begge scoringene kom etter heller svakt forsvarsspill.

- Vi opptrer altfor dårlig bakover på banen og slipper inn for enkle mål. Samtidig er det ingen tvil om at vi må sette de sjansene vi får om vi skal gjøre oss forhåpninger om å vinne slike kamper, mener trener Bengt Sæternes.

Les også

Nå er Nannskogs målrekord i norsk fotball slått

Tapet for Fredrikstad, samt at både Mjøndalen og Ranheim vant sine kamper, gjør at Sandnes Ulf til slutt havnet på en femteplass på tabellen. Noe som betyr at det Ranheim som blir motstander i den første kvalikkampen neste helg.

- Slik vi har spilt i det siste, skulle en nesten tro at det var det samme om vi spilte hjemme eller borte. Vi har rett og slett prestert veldig dårlig begge plassene, understreker Kjell Rune Sellin.

Han er ikke i tvil om at mye må gjøres på treningene denne uken, om godformen skal komme tilbake igjen.

Les også

FFK-treneren fikk SMS-oppdateringer fra sønnen i nedrykksdrama

Spillerne må gå i seg selv

- Ingen tvil om at vi må tette igjen bakover, samtidig som vi må finne fram igjen til scoringsformen framover på banen om vi skal vinne den kampen. Nå blir det jo uansett vinn eller forsvinn framover, forklarer han.

Han har ingen svar på hva som har gjort at spillerne har virket så stresset og preget av stundens alvor de siste kampene.

- Jeg mener vi alle må gå skikkelig i oss selv for å finne svarene på formsvikten. Å tape så klart mot to lag langt nede på tabellen er rett og slett for svakt for oss som har ambisjoner om eliteseriespill neste sesong, mener Sellin.

Stor oppgave foran seg

Trener Bengt Sæternes var også klar på at mye måtte gjøres i uken framover for å få tilbake litt selvtillit i spillergruppen.

- Det vi gjør i denne kampen er skremmende svakt, i alle fall det som skjer etter at de fikk de to kjappe målene sine i første omgang, mener han.

Han er klar på at det er formidabel oppgave å få skuten på rett kjøl inn mot kampen borte neste søndag.

- Nå har vi spilt med solid dose selvtillit i lang tid, og det har endt med solide tap i de to siste kampene. Vi får satse på at lav selvtillit gir seier borte mot Ranheim. Men jeg er enig med Kjell Rune Sellin at vi alle bør gå i oss selv for å finne ut hva som er årsaken til denne kollapsen på slutten av sesongen, sier en litt oppgitt Bengt Sæternes.

FREDRIKSTAD – SANDNES ULF 3-0

Pause: 2-0

Fredrikstad stadion, 4141 tilskuere

Mål: 1-0 Akinsola Akinyemi (33), 2-0 Ulrik Flo (36), 3-0 Joona Veteli (82).

Dommer: Bjørn Hansen, Kolbotn

Gult kort: Filip Westgaard og Rokey Lekaj, Fredrikstad, Axel Kryger, Sandnes Ulf.

Sjanser: 6-5

Hjørnespark: 5-9

Sandnes Ulf (4-3-1-2):

Saku-Pekka Sahlgren 5

Viljar Helland Vevatne 3

Mads Nielsen 2

Jasmin Bogdanovic 2

Kenneth Sola 4

Axel Kryger 3

Tomas Kristoffersen 2
(Roy Andre Miljeteig fra 46. 3)

Remi Johansen 3

Kristian Brix 4

Oddbjørn Skartun 2
(Kent Håvard Eriksen fra 59. 3)

Kjell Rune Sellin 3
(Roger Ekeland fra 59. 2)

Les mer om

  1. Sandnes Ulf