NRK-kjendis takker Solskjær for babylykke

Har ingen tro på at Aston Villa kommer med privatfly denne gang.

– Solskjær var favoritt til å overta. Da han fløy ned var jeg så giret at jeg 9 måneder senere ble far til mitt første barn, forteller Erik Solbakken.
  • Roar Lyngøy
    Roar Lyngøy

Erik Solbakken er kjent fra NRK-programmer som Karl Johan og Melodi Grand Prix. Han er ihuga Aston Villa-fan og følger spent med på hvem som skal bli ny manager i den nedrykkstruede Premier League-klubben etter at Paul Lambert fikk sparken.

Lambert fikk jobben i juni 2012, noen uker etter at Ole Gunnar Solskjær hadde blitt tilbudt jobben. Så stor var interessen fra Aston Villa at de hentet Solskjær med privatfly i Kristiansund.

17. mai 2012 var med andre ord en spesiell dag for Solskjær. Og for Erik Solbakken. Han syntes det var strålende nyheter at Solskjær skulle overta favorittklubben.

– Solskjær var favoritt til å overta. Da han fløy ned var jeg så giret at jeg 9 måneder senere ble far til mitt første barn. Vi har regnet oss frem til at det må ha skjedd den kvelden, sier Solbakken og ler.

Sa nei

NRK-mannen ble pappa, men Solskjær ble aldri Villa-manager. Han ble værende i Molde før han på nyåret i 2014 overtok Cardiff. Han klarte ikke å unngå nedrykk fra Premier League, og etter en dårlig start på sesongen i Championship fikk han sparken.

Mens det var privatfly i 2012, nevnes ikke Solskjær blant kandidatene denne gang. Lokalavisen Birmingham Mail har listet opp 20 aktuelle navn, deriblant Tim Sherwood, Jürgen Klinsmann og Sven-Göran Eriksson. Solskjær nevnes ikke.

– For min egen del hadde jeg gjerne sett Solskjær som ny Villa-manager. Jeg tror at han kunne ha gjort en god jobb med et ungt Villa-lag. Men det skjer ikke, «timingen» er feil, tror Erik Solbakken.

Håper på Klinsmann

– Denne gang er Solskjær langt nede på bettinglistene. I den situasjonen Villa er nå, vil de nok gå for noe tryggere, og ikke hente mannen som ikke greide å berge Cardiff fra nedrykk, fortsetter NRK-programlederen.

Tirsdag tapte Villa 0-2 mot Hull. Etter 25 runder ligger Birmingham-laget tredje sist. Tre lag rykker ned.

– Det var helt riktig å sparke Lambert. Nå håper jeg at Klinsmann overtar. Ikke Sherwood, sier Erik Solbakken.

PS : Ifølge Daily Mirror ligger skotske Paul Lambert an til å få rundt 10 millioner pund, eller nærmere 120 millioner kroner, i sluttpakke fra Villa.