Fotball

NRK-kjendis takker Solskjær for babylykke

Har ingen tro på at Aston Villa kommer med privatfly denne gang.

– Solskjær var favoritt til å overta. Da han fløy ned var jeg så giret at jeg 9 måneder senere ble far til mitt første barn, forteller Erik Solbakken.
  • Roar Lyngøy

Erik Solbakken er kjent fra NRK-programmer som Karl Johan og Melodi Grand Prix. Han er ihuga Aston Villa-fan og følger spent med på hvem som skal bli ny manager i den nedrykkstruede Premier League-klubben etter at Paul Lambert fikk sparken.

Lambert fikk jobben i juni 2012, noen uker etter at Ole Gunnar Solskjær hadde blitt tilbudt jobben. Så stor var interessen fra Aston Villa at de hentet Solskjær med privatfly i Kristiansund.

17. mai 2012 var med andre ord en spesiell dag for Solskjær. Og for Erik Solbakken. Han syntes det var strålende nyheter at Solskjær skulle overta favorittklubben.

– Solskjær var favoritt til å overta. Da han fløy ned var jeg så giret at jeg 9 måneder senere ble far til mitt første barn. Vi har regnet oss frem til at det må ha skjedd den kvelden, sier Solbakken og ler.

Sa nei

NRK-mannen ble pappa, men Solskjær ble aldri Villa-manager. Han ble værende i Molde før han på nyåret i 2014 overtok Cardiff. Han klarte ikke å unngå nedrykk fra Premier League, og etter en dårlig start på sesongen i Championship fikk han sparken.

Mens det var privatfly i 2012, nevnes ikke Solskjær blant kandidatene denne gang. Lokalavisen Birmingham Mail har listet opp 20 aktuelle navn, deriblant Tim Sherwood, Jürgen Klinsmann og Sven-Göran Eriksson. Solskjær nevnes ikke.

– For min egen del hadde jeg gjerne sett Solskjær som ny Villa-manager. Jeg tror at han kunne ha gjort en god jobb med et ungt Villa-lag. Men det skjer ikke, «timingen» er feil, tror Erik Solbakken.

Håper på Klinsmann

– Denne gang er Solskjær langt nede på bettinglistene. I den situasjonen Villa er nå, vil de nok gå for noe tryggere, og ikke hente mannen som ikke greide å berge Cardiff fra nedrykk, fortsetter NRK-programlederen.

Tirsdag tapte Villa 0-2 mot Hull. Etter 25 runder ligger Birmingham-laget tredje sist. Tre lag rykker ned.

– Det var helt riktig å sparke Lambert. Nå håper jeg at Klinsmann overtar. Ikke Sherwood, sier Erik Solbakken.

PS : Ifølge Daily Mirror ligger skotske Paul Lambert an til å få rundt 10 millioner pund, eller nærmere 120 millioner kroner, i sluttpakke fra Villa.

Les også

  1. Fra vondt til verre for Solskjærs gamle klubb

  2. Aston Villa sparket manageren

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Aston Villa FC
  3. Cardiff City
  4. Ole Gunnar Solskjær