Fotball

Sandnes Ulf skal jage spøkelser

Trener Bengt Sæternes vil feie gamle cupfadeser ut av dørene og skape vinnerkultur også i NM-sammenheng.

GHOSTBUSTERS: Kanskje kan Vidar Nisja, med ballen, være mannen som jager gamle cupsøkelser på dør? Han scoret begge Sandnes Ulfs mål mot Madla. Fra venstre Marius Helle (Sandnes Ulf), Alf Jakob Aano og Thomas McCabe (Madla), Nisja og Madla-kaptein Jakop Storhaug.
  • Jan-erik Larsen

MADLA-SANDNES ULF 1-2

MADLA (aftenbladet): Han var lite fornøyd med at laget slapp seg nedpå akkurat nok til at Madla fikk redusere og skape spenning i slutten av torsdagens 1. rundekamp på ISS-banen på Madla. Det ga nemlig et flashback til Ulfs lite ærerike cuphistorie.

De lyseblå, som i går spilte i oransje, har aldri nådd lenger enn fjerde runde siden klubben ble stiftet i 1911, og forrige gang det skjedde var helt tilbake i 1968. I 2012 og 2014 forsvant gaukene ut i første runde, i fjor og i 2013 var det exit i andre runde.

Les også

Nisja fikset Ulf-seier på Madla

Frynsete historie

-Jeg er klar over den historien, sier tomålsscorer Vidar Nisja, som i fjor var med på å spille Viking fram til semifinalen. Kanskje kan han og nykommere som Saku-Pekka Sahlgren, Bojan Zajic og Jørgen Olsen Øveraas bidra til å jage cupspøkelsene ut av skapene i Ulf-huset?

— Jeg kan ikke skjønne annet enn at også Sandnes Ulf skal kunne ha gode muligheter til å nå langt i cupen. Vi har et spennende lag og egentlig handler alt om forberedelser og profesjonalitet, sier trener Bengt Sæternes til Aftenbladet.

Scoret og byttet

Akkurat det viste Vidar Nisja på de 45 minuttene han spilte. Kapteinen skulle begynt på benken, men da Kenneth Sola meldte sykdomsforfall tok han plass fra start. Og etter 16 minutter presenterte han seg. På et innlegg fra Niklas Sandberg tok han ballen på volley på 13-14 meter og feide den i krysset.

Les også

Eriksen etter å ha knust Mjøndalen: - Vi kan ikke ta helt av

-Akkurat den scoringen er jeg fornøyd med, sier Nisja, som doblet etter 37 minutter. Han fikk tverrvende på spissen av femmeteren med Thomas McCabe i ryggen, og overlistet Madla-keeper Lars Sveingard med et ikke alt for hardt skudd.

Nisja fikk en smell i leggen like før pause, og sto over andre omgang. Men han regner med å være klar til søndagens bortekamp mot opprykkskandidat Sandefjord.

-Det gjør vondt akkurat nå, men i morgen er jeg nok bedre, tror Nisja.

Madla slo tilbake

Sandnes Ulf hadde god kontroll på kampen også i andre omgang, før det ble vel komfortabelt da oppgjøret tikket inn i det siste kvarteret. Mer trengte ikke Madla, og Alf Jakob Aano reduserte til 1-2 da han var først på innlegget til Marius Danielsen og overlistet Saku-Pekka Sahlgren. Laget flyttet fram spillere i sluttminuttene og skapte et par farlige situasjoner.

-Jeg synes vi hadde et bra trykk på Sandnes Ulf da, og jeg er fornøyd med prestasjonen vår. Vi har ingen grunn til å henge med hodet over dette. Serien er tross alt prioriteten vår, sier målscorer Alf Jakob Aano til Aftenbladet.

Han er også på landslaget i futsal, og synes den kombinasjonen er nyttig:

-Absolutt, det gir meg mye, jeg kan overføre mye av det jeg gjør i futsal til vanlig fotball og motsatt, sier 25-åringen.

Les også

  1. Helstrup håper å få Bodø-gutter til TUIL

  2. Sandnes Ulf knuste Mjøndalen: - Skal suge på denne karamellen

  3. Sæternes: - Det var mange høye skuldre

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Vidar Nisja
  3. Sandnes Ulf