Solbakken om gullkampen: - De må få bein av gelé

Etter en tung sesong så langt øyner FCK håpet igjen.

ØYNER GULLET: Ståle Solbakken håper FC Midtjylland merker presset etter Københavns sterke seier søndag.

Ståle Solbakken og FC København tok en særs viktig seier mot serieleder FC Midtjylland søndag kveld. Det endte 3-0 i Parken, og Solbakkens mannskap klatret med det til andreplass på tabellen i det den danske ligaen tar vinterpause.

— Det var en veldig viktig seier, også for at dere skal ha noe å skrive om til våren. Det kunne blitt en kjedelig superliga hvis ikke, sa Solbakken ifølge bt.dk.

Muligheten for FCK til å ta gull, noe som tidligere i sesongen virket helt urealistisk, fremstår nå som en reell mulighet.

— Det har gått fra å være umulig til å bli vanskelig, innrømmer Grue-mannen.

FC Midtjylland leder med 40 poeng, mens FC København følger med 32 poeng i det halvparten av serien er spilt.

— Nå må vi sørge for at vi kommer i gang fra starten av (i vårsesongen, journ.anm.). Det har vi ikke vært gode nok til så langt. Men vi har gått fra å være usannsynlig langt bak til å ha fått et lite håp, sier Solbakken.

Les også

Solbakken slått ut av europaligaen etter overtidstap

Nordmannens lag har hatt en relativt tung sesong så langt, og lå lenge langt bak de ledende lagene i den danske superligaen. FCK har heller ikke overbevist i Europa League, der man ligger sist i sin gruppe, uten mulighet til å avansere.

Nå klamrer Solbakken seg til håpet om at Midtjylland skal merke presset og snuble i vårsesongen. 46-åringen sier med klare ord hvordan FCK kan ta gullet:

— Det er to ting som må skje; vi må spille helt forrykende, og FC Midtjylland må få bein av gelé, sier Solbakken.

— Vi må vinne det innbyrdes oppgjøret mot dem, og så må vi ta flere poeng enn dem. Men de er fortsatt i en fantastisk god posisjon, det må vi innrømme, sier han.