Fotball

Flovik velger 4-4-2: Johnsgård neste på vei inn

Med Sofien Moussa på plass blir det to spisser på topp i TIL i årets sesong. Og Christer Johnsgård kan fortsatt bli TIL-spiller.

TIL-SPISSER: Sofien Moussa (til venstre) er signert og Christer Johnsgård er på vei til TIL. Det gjør nok trener Bård Flovik glad.
  • Øyvind Sivertsen
    iTromsø

ALFHEIM: Tunisieren Sofien Moussa, som ble klar for TIL i helga, regnes som Zdenek Ondraseks erstatter.

– Vi ser for oss at vi skal spille slik som på slutten av sesongen i fjor, fra september, en pluss en eller eventuelt to på topp. Vi kommer til å bygge videre på det, sier Bård Flovik til iTromsø.

De to andre spissene i stallen er Thomas Lehne Olsen – som også kan spille kant – og Runar Espejord. Etter det iTromsø kjenner til kan imidlertid FK Senja-spiss Christer Johnsgård også bli TIL-spiller innen kort tid.

– Det er en egen sak som vi vurderer. Muligheten er verken større eller mindre for Christer nå, sier Flovik.

Johnsgård vil til TIL, men en del praktiske spørsmål må avklares i forhold til NRK-jobben hans. I tillegg må TIL bli enig med Senja, som har kontrakt med 28-åringen ut sesongen.

– Vi har hatt og er i dialog. Hvor nært vi er, er jeg usikker på. Svein-Morten (Johansen, sportssjef) er tettest på den saken der, i og med at vi er midt i oppkjøringen, men jeg vil ikke forskuttere noe med Christer her og nå. Vi har en dialog, sier Flovik.

To eller tre til?

Blir Johnsgård hentet inn, er det signering nummer fire (De tre første: Lehne Olsen, keeper Filip Loncaric og Sofien Moussa). Da gjenstår i så fall én ut fra antallet som ble varslet før jul. Og der ønsker TIL seg en anvendelig stopper/defensiv midtbanespiller.

– Du er inne på noe der. Vi trenger en som kan være sentralt i banen, en stopper eller midtbanespiller, sier Flovik.

Men som iTromsø skrev i går, er det også krefter i byen som jobber for å hente Morten Gamst Pedersen til TIL.

– Kan det bli tre signeringer til?

– Alt er jo avhengig av økonomi, sier Flovik.

– Remis valg

Remi Johansen trente med TIL i forrige uke, men denne uka prøvespiller han for nederlandske Willem II. TIL planlegger dermed fortsatt uten ringvassøyværingen.

– Remi har sagt hele veien han ville se på andre muligheter som fremmer hans karriere og gir ham nye opplevelser, og det respekterer vi. Det er han som primært velger noe annet, sier Flovik.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL