Høgmos høyre hånd kan fortsette i NFF - men flere forsvinner ut

Dette skjer med støtteapparatet i kjølvannet av treneravgangen.

Per-Mathias Høgmo er ferdig som landslagsjef. Framtiden til Martin Foyston (t.v), Jarl Torske (til høyre for Høgmo), fysioterapaut Thomas Ødegaard og lege Jorid Degerstrøm er så langt ukjent.
  • Øystein Jorem

At Per-Mathias Høgmo forsvinner som hovedtrener for a-landslaget har konsekvenser for andre personer tilknyttet NFF. Den nye landslagssjefen skal selv få bestemme hvem som skal sitte i støtteappratatet, og dermed er det langt fra sikkert at dagens apparat får fortsette.

Assistenttrener Jarl Torske ble hentet inn for å erstatte Tor Ole Skullerud i Team Høgmo. Han har vært en nær støttespiller til landslagssjefen, og forsvinner fra støtteapparatet til a-landslaget. Han er i tillegg fagsjef for de aldersbestemte landslagene for gutter.

Torske har vært ansatt i 50 prosent stilling på landslaget og 50 prosent hos de aldersbestemte landslagene. Formelt sett går kontrakten hans ut 2016, men ifølge generalsekretær Kai-Erik Arstad i NFF pågår det samtaler om å forlenge den avtalen.

Tre av personene i støtteapparatet har fast jobb i NFF, og får dermed fortsette. Det er en Are Hokstad som er administrativ koordinator, utstyrsansvarlig Simon Tærud Day og keepertrener Frode Grodås.

Det varierer hvor stort støtteapparatet rundt landslagsjefen er. Enkelte blir leid inn til hver samling, og blir betalt per dag de jobber. Men antallet i støtteapparatet ligger en plass mellom 12-15 personer. Da regnes alt fra assistenttrenere, spisstrener, fysisk trener, lege, manuellterapauter og utstyrsansvarlig med.

LES OGSÅ:

Assistenten har kontrakt ut 2017

Martin Foyston var Høgmos assistent i Djurgården fra august 2013, og ble hentet som assistenttrener på landslaget i august året etter. Han har kontrakt like lenge som Per-Mathias Høgmo hadde før han forlot sjefsstolen, nemlig ut 2017. Men kontrakten kan sies opp fra begge parter med tre måneders oppsigelsestid.

— Vi er i dialog med Martin Foyston om hva som skjer videre. Det er tre alternativer. Enten slutter han, eller så sier vi han opp og har han ansatt ut februar. Det siste alternativet er at vi blir enige om at han fortsetter ut kontrakten, men jobber med andre ting i NFF, sier Arstad.

LES OGSÅ:

LES OGSÅ:

Korte kontrakter

Resten av støtteapparatet, assistenttrenere, leger og fysioterapauter har korte kontrakter eller korte engasjement. Med unntak av assistenttrener Martin Foyston går de ut ved nyttår.

— Det er alt for tidlig å si om noen av de får ny kontrakt. Den nye landslagstreneren må få være med på å plukke sitt nærmeste støtteapparat, sier konstituert generalsekretær i Norges fotballforbund, Kai-Erik Arstad til Adresseavisen.

LES OGSÅ:

Per-Mathias Høgmo offentliggjorde på en pressekonferanse onsdag at han var ferdig som landslagsjef. En rekke dårlige resultater den siste tiden tvang fram løsningen.