Fotball

Landslagskeeper Nyland kan være på vei til Premier League

Everton har studert Molde-keeperen i flere år.

Ørjan Nyland har etablert seg på det norske landslaget etter overgangen til Molde.
  • Trond Hustad
    Rbnett

MOLDE (Rbnett): Everton har speidet på Ørjan Nyland siden 2012. Nå melder ESPN at Premier league-klubben skal være villig til å kjøpe Moldes landslagskeeper ut av kontrakten med Molde, som løper fram til sommeren 2018. Et salg vil garantert gi Molde flere titalls millioner kroner.

Den tidligere keeperen Bryan King har bodd i Norge i en årrekke. Han er Evertons speider i Skandinavia og har levert rapporter på både Nyland og andre aktuelle Molde-spillere.

Les også

For ett år siden spilte de sammen på guttelandslaget. Nå trener kompisen med Ronaldo

Avviste Everton i 2012

Allerede før overgangen til MFK etter cuptriumfen med Hødd i 2012, takket Nyland nei til kontrakt med Everton, der han også var på prøvespill i 2008. Everton var tilbake på banen sommeren 2014, da også Arsenal fulgte Nyland tett på Aker stadion og andre eliteseriearenaer. I tillegg har Wigan og Manchester United hatt 24-åringen på blokka de siste årene.

– Jeg vil bare vite det jeg trenger å vite til enhver tid. Jeg har en dyktig rådgiver og agent i Jim (Solbakken). Han håndterer all interesse og involverer meg bare hvis det kommer konkrete ting , sa Nyland nylig til Romsdals Budstikke.

Les også

Singh om Kind Bendiksen: - Vi vil få et bra samarbeid

Førstekeeperen skadet

Jim Solbakken har tidligere bekreftet at toppklubber i England og Tyskland fortsatt følger Nyland, men ønsker ikke å kommentere påstanden om Evertons konkrete interesse.

MFK avviser konsekvent å kommentere klubbens spillerlogistikk før en eventuell overgang er formelt gjennomført.

Evertons førstekeeper Tim Howard er skadet og ifølge ESPN vil manager Roberto Martinez hente Nyland som et alternativ til andrevalget Joel Robles.

Les også

  1. Berg Hestad vil ha Eikrem hjem til Molde

  2. Fransk keeper på prøve i Molde

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Molde FK
  3. Everton FC
  4. Ørjan Håskjold Nyland