Fotball

Rekdal: - Dommerne må skjerpe seg

Kjetil Rekdal synes dommerne gjør for store og avgjørende feil hvor konsekvensene blir for store. Vålerenga trener ønsker forbedring.

 • Ørjan Handal Dimmestøl

MOLDE-VÅLERENGA 0-0

AKER STADION (rbnett.no): Kjetil Rekdal tar et oppgjør med dommerne etter poengdeling mot Molde. Vålerenga-treneren mener det er for mange graverende feil som får for store konsekvenser.

Tidlig i første omgang mente mange at dommeren skulle ha vist ut Vegard Forren og gitt Vålerenga straffespark. Dette var like etter Moldes Etzaz Hussain hadde gått i bakken i motsatt ende.

Soleklart straffespark

FRUSTRERT: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal etter kampen mot Molde.

— Vi blir snytt for et soleklart straffespark. Det skal i følge regelboken være rødt kort også, selv om jeg synes det er litt strengt. Hvis vi scorer på den der er det elleve mot ti og 1-0 til oss med over en time igjen av kampen. Jeg ser mest på det som skjer i forbindelse med oss. Det kan godt hende Molde føler seg snytt også. Det er litt frustrerende at det blir for mange situasjoner som blir feil. I mange av kampene, helg etter helg. Vi hadde feil i går, og vi har i dag. Vi hadde forrige gang når vi møtte Rosenborg. Du har når Viking tapte i Mjøndalen. Det begynner å bli mange situasjoner i kampene og det blir store feil hvor konsekvensene blir større. Så dommerne må skjerpe seg, oppsummerer en frustrert Rekdal til rbnett.Kjetil Wæhler er enig med sjefen sin og er skuffet over at dommeren ikke ga straffe. Moldes rop etter straffe var han derimot ikke enig i.

— Det var kanskje en hånd på en skulder, jeg vet ikke jeg. Jeg synes det var enda større med Elias (Ómarsson, journ.anm.) som kommer fri der i første omgang. Jeg synes det er litt skuffende å ikke å tørre å blåse straffe for bortelaget i Molde, men alt i alt var det en fairspillt match. Poengdeling er greit.

Les også

Endelig poeng for Sandefjord

Fornøyd med poengdeling

Rekdal oppsummerer kampen med at Molde hadde startet tøft og tok kontroll med et par kjempesjanser. Etter kvarteret fikk Oslo-laget mer tak på ballen og Molde. De siste fem minuttene av første omgang fikk romsdalingene tilbake initiativet og fortsatte slik ut i andre omgang, og Vålerenga satt inn en ekstra midtstopper i Markus Nakkim for å trygge poenget.

— Vi klarer ikke å gjøre det samme i andre omgang som i første. Vi får ikke tak i ballen nok og det blir mer å forsvare seg enn å kunne få pauser da. Vi har to-tre gode angrep i andre som vi kunne scoret på selvfølgelig, men Molde var mer dominant på oss i andre enn første. I slutten handler det om å holde nullen. Vi er fornøyd med ett poeng i dag.

Wæhler synes det gikk som forventet i rosenes by.

— Vi visste før kamp at Molde ville være på ball og kampen ble som vi regnet med. Vi står bra i mot. De har jo selvfølgelig noen store sjanser i løpet av kampen. Vi kan være fornøyd med et poeng i Molde i dag.

- Ikke nok til å redde plassen

Vålerenga har så langt vært ubeseiret på bortebane og ligger på tredje på tabellen. Det gir et positivt løft inn mot en tøff rekke med bortekamper. De tre neste som skal få Enga på besøk er Odd, Stabæk og Rosenborg. Rekdal har tidligere uttalt at han ser mot Rosenborg på toppen, men er klar over at det kan bli for tøft å ta igjen trønderne.

Les også

Rekdal før Molde-kampen: - Vi er ikke sjanseløse på seriegullet

— Vi har 24 poeng og det er ikke nok til å redde plassen en gang, sier treneren med et glimt i øyet før han fortsetter.

— Jeg tror ikke vi skal tenke så mye på det ene eller andre. Vi startet sesongen med at vi skulle bli bedre enn i fjor. Da ble vi nummer seks. Vi solgte spissen vår før sesongen og forsterket stallen i andre posisjoner. Nå har vi nok litt mer å komme med enn i fjor, hvor vi tapte alle bortekamper og tok ikke poeng.

Neste helg skal Molde reise til Trondheim og møter Rosenborg i en viktig kamp. ”Reka” er klar i sin sak om at Molde er det beste laget og vinner kampen.

— De er mest tent. Jeg mener fortsatt at Molde har det beste laget. Selv om Rosenborg har vært ekstremt gode og stabile. Jeg håper Molde vinner slik at det jevner seg ut. Sånn at det ikke blir sånn at Rosenborg stikker av og ligger alene på toppen. Stabæk er jo der og de er farlig dem også. Vi får se fremover og konsentrere oss om våre egne prestasjoner.

Les også

 1. Rekdal freste, Molde sløste og RBK kan glise

 2. Slik presterte Molde-spillerne mot Vålerenga

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. Vålerenga Fotball
 4. Kjetil Rekdal
 5. Rosenborg BK