Ekspertene bekymret for Start

<p><strong>KRISTIANSAND</strong>: Norske fotballeksperter tror Start får problemer med å vinne flere kamper i år.</p>

Benny L

— Start får det veldig tøft mot Lillestrøm og Lyn, som begge overbeviste i helgen. Det er godt mulig det blir null eller bare ett poeng til for Start. I hvert fall hvis de fortsetter med samme tafatthet som mot Odd Grenland, sier NRKs Karl-Petter Løken.

– Det er grunn til bekymring når vi ser på Starts gjenstående kampprogram, og det er høyst realistisk at dette kan ende med direkte nedrykk. LSK-kampen blir uhyre tøff og Lyn var ekstremt gode mot Vålerenga. Jeg kommenterte den kampen, og så dem spille hurtig, presist og oppfinnsomt. Det formelig lyste vinnervilje av hver eneste spiller, advarer TV 2s Tore-André Dahlum.

AVGJØRES I SANDEFJORD?

De to kommentatorene er skremt over Starts plutselige kollaps i Skien, en seanse Frode Olsen fikk med seg direkte som TV 2-ekspert.

– Noen ganger stemmer det bare ikke spillemessig, men at Start ble så til de grader utduellert overrasket meg. De klaget på kunstgresset, men ærlig talt. Det handler om innstilling, sier han.

Olsen er overbevist om at Start ikke makter å slå Lillestrøm på søndag, og tror nedrykksstriden avgjøres av hvordan Odd Grenland takler bortemøtet mot Sandefjord, uten den suspenderte nøkkelduoen Tommy Svindal Larsen og Espen Ruud.

– Odd har det litt mer i sine hender nå, for jeg tror ikke Start slår LSK. Lykkes Odd i Sandefjord er de hakk i hæl med Start. Da begynner det å spøke, sier Olsen.

Aftenpostens Bertil Valderhaug sier det slik:

– Basert på helgens serierunde rykker Start rett ned. Både Lillestrøm, Lyn og Odd dokumenterte god form. Det gjorde ikke Start, og ei heller Sandefjord, som Odd skal ut mot.

– Det kan godt hende Start trenger full pott for å overleve, supplerer TV 2-ekspert Nils Johan Semb.

TROR ODD SNUBLER.

Ekspertene tør likevel ikke sette penger på Start-nedrykk. Tvert imot. De fleste Fædrelandsvennen pratet med i går har nemlig en følelse av at Odd snubler minst én gang i innspurten, og at Kristofer Hæstad & co. dermed berger kvalifisering mot Bodø/Glimt.

– Det ser ut som om det er mest sannsynlig, sier Nils Johan Semb.

– Fortsatt kan Start gjøre dette selv, og jeg tror kampen mot Odd kan ha vært et arbeidsuhell, sier Valderhaug, mens Karl-Petter Løken tror Odd får problemer i Sandefjord kommende helg.

Tore André Dahlum går uansett ikke med på at kvalifisering er ensbetydende med fornyet eliteserieeksistens for Start.

– Jeg har sett Glimt ganske mye i år, og føler meg ikke trygg på utfallet av en kvalifisering. Kent Bergersens menn har et fryktelig bunnivå, men et ditto bra toppnivå. Dersom de har dagen i den første kampen, kan det bli forferdelig nifst for det eliteserielaget de møter, sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk