Fotball

Høgmo ville ikke snakke med pressen dagen etter Tsjekkia-tapet

Per-Mathias Høgmo ville ikke uttale seg til mediene dagen etter 1-2-tapet for Tsjekkia som kan ha beseglet hans skjebne som landslagssjef.

Per-Mathias Høgmo på flyplassen i Praha lørdag. Han ville ikke uttale seg til de mange mediene som var til stede. Vidar Ruud, NTB scanpix

TSJEKKIA-NORGE 2-1

Tre kvarter før flyet hjem til Oslo skulle gå, kom Høgmo til gate D6 på Václav Havel-flyplassen i Praha i følge med sikkerhetssjef Geir Ellefsen. Mediene samlet seg i forventning om å få høre Høgmos tanker om kampen og framtiden, men han avslo å stille opp.

Les også

Fotballekspertene om nok et Høgmo-tap: - Nå får det være nok

Det har vært fast praksis i mange år at Norges landslagssjef stiller opp for mediene på flyplassen dagen etter en bortekamp. Et par ganger tidligere har Høgmo fraveket dette.

Høgmo er under meget hardt press etter en rekke svake prestasjoner og resultater av hans lag. Fredagens tap gjør at Norges mulighet til å kvalifisere seg til VM-sluttspillet i Russland er svært liten, og mange eksperter og kommentatorer har krevd hans avgang.

Les også

Høgmo nekter å trekke seg: - Ikke tid for den type refleksjoner

— Jeg har kontrakt ett år til, og det forholder jeg meg til, sa Høgmo på pressekonferansen etter kampen og sa at det er opp til NFF-styret om han leder landslaget også i neste kamp mot Nord-Irland i mars.

Fotballpresident Terje Svendsen og hans styre skal nå evaluere Høgmos jobb, men det er uklart når en konklusjon vil treffes og hva den vil bli.

Det er over fire måneder til Norge spiller sin neste landskamp. (©NTB)

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Taus Høgmo tilbake i Norge: - Det er ingenting å si

 2. FOTBALL

  Høgmo fredes trolig til november

 3. FOTBALL

  Høgmo nekter å trekke seg: - Ikke tid for den type refleksjoner

 4. FOTBALL

  Fotballpresidenten ba om hjelp til å evaluere Høgmo

 5. FOTBALL

  Fotballpresidenten nekter å gi Høgmo-løfte: - Vi får se hva vi gjør

 6. FOTBALL

  Vi ba 15 eksperter vurdere Høgmos fremtid: Dette er deres dom