Fotball

Helland: - Bare å beklage, men vi tok foten av gassen

Målscorer Pål André Helland håper RBK-fansen husker de første 35 minuttene av seieren over KR.

  • Christian Skare Stendal

LERKENDAL (adressa.no): Det var ikke avgjort på forhånd, men 17 minutter ut i hjemmekampen mot KR Reykjavik var Rosenborg så godt som klare for europaligakvalikens tredje runde allerede.

For da var 1-0-ledelsen fra bortekampen blitt til 4-0, etter scoringer av Fredrik Midtsjø, Pål André Helland og Alexander Søderlund.

Pål André Helland tror Rosenborg har 60 prosent sjanse til å avansere til Europa League-gruppespillet. Her er Helland etter hjemmekampen mot KR.

2-0-scoringen var Hellands 28. mål siden begynnelsen på februar, etter at en corner ble headet ut til Ole Selnæs i returrommet. Selnæs spilte på tvers til Helland, som tok ett steg før han satte ballen i korthjørnet.— Ganske kurant og greit, kommenterer han.

— Det var dødballekspert Erik Hoftun som hadde en variant der Ole og jeg skulle være i returrom, og en av oss – primært jeg – skulle komme til avslutning. Det var ikke helt som planlagt, men jeg fikk i hvert fall avsluttet, sier Helland.

Les også

Dette er Rosenborgs neste Europa-motstander

Kom seg helskinnet gjennom

Rosenborg var solide i åpningen, og feide altså all eventuell tvil til side.

— Så er det bare å beklage, men vi tok foten litt av gassen etter det. Og når de la om til 5-4-1 i andre omgang hadde vi kampen mot Sandefjord søndag litt i bakhodet. Da sparte vi litt krefter, sier høyrevingen.

Jonas Svensson ble stående på høyrebacken og hvile seg, mens Helland droppet returløpene for å hjelpe kompisen defensivt.

— Så lenge vi holder nullen og er fornuftige, slik at de skjøre på laget – medregnet meg – kommer seg gjennom kampen og er frisk til søndag, så er det optimalt, sier Helland.

Det ble i det hele tatt en temmelig behagelig dag på jobben for Rosenborg-spillerne.

— Jeg tror publikum koste seg de første 35 minuttene, og så får vi håpe de husker den delen av kampen, sier Helland.

Les også

Rosenborg avgjorde på seks minutter

Møter Debrecen

I tredje kvalikrunde venter ungarske Debrecen, som herjet med Skonto Riga torsdag kveld, og vant hele 9-2. — Det var ikke måte på, men det er et lag vi skal være fullt på høyde med. Gjør vi jobben 100 prosent, tror jeg vi har en veldig god sjanse til å gå videre.

- Hvor stor er sjansen for å nå gruppespillet?

— Nei, skal vi si 60 prosent, da?

Les mer om

  1. Europa League
  2. Rosenborg BK
  3. KR Reykjavík
  4. Pål André Helland