Fotball

«Kom deg på kamp!»

BLOGG: Nå begynner toget endelig å rulle igjen. Molde FK jakter sitt fjerde seriegull på seks sesonger, og det er på søndag toget går. Da bør du være på plass på Aker stadion.

Moldes Daniel Berg Hestad kastes opp i luften av lagkameratene etter Europa League kampen mellom Molde og Sevilla på Aker Stadion.
 • Knut Lillebakk

For to uker siden takket Daniel Berg Hestad for seg på Aker stadion.

— Det var helt fantastisk, masse folk og god stemning, sa Daniel etter kampen.

Vel, sier jeg. Fantastisk var det, med tanke på begivenheten og at Molde slo selveste Sevilla. Og stemningen var også god, sjøl om votter og hansker dempet de høyeste applausene. Men at det var så masse folk, er jeg ikke helt enig i.

Blogger om Molde: Knut Lillebakk.

7284 mennesker var på Aker stadion denne historiske kvelden. En 32-delsfinale i Europaligaen mot ett av Europas beste lag. Men størst av alt – tidenes klubblegende takket for seg. Da synes jeg nærmere 3000 ledige seter på historiens største kamp for MFK, er litt trist.Sjølsagt finnes det et hav av unnskyldninger for å holde seg borte fra kamp. Avspark klokka ni på en ukedag er ikke det mest gunstige for barnefamilier. Været er ikke det aller mest behagelige i februar, og det er litt dyrt å få med seg absolutt alle hjemmekamper. Men det bekymrer meg litt foran søndagens åpningskamp. For hva blir større enn anledningen som nettopp var der?

Det blir det ikke fullt hus mot Tromsø på søndag heller – det er jeg sikker på. Men det burde vært det i en åpningskamp i eliteserien. Spesielt dette året hvor eliteserien betyr alt for MFK. Det er det de har å spille for, i tillegg til cupmesterskapet.

En serieåpning er ikke som alle andre kamper i fotball. Lagene har fortsatt ikke «satt» seg, og samhandlingen stemmer ikke helt. Innsats, og det å unngå feil, er ofte det viktigste i disse kampene. Men kampene mot Sevilla gir meg tro på at MFK har kommet lenger enn på samme tidspunkt i foregående sesonger. Sjøl om laget er forholdsvis «nytt», så viste de to kampene at mange har begynt å kjenne hverandre ute på banen. Derfor tror jeg at Tromsø skal få kjørt seg på søndag.

Men Molde FK har ikke vært eksperter på serieåpninger de siste årene. Om vi ser på de siste fem sesongene har det bare blitt seier to ganger, begge på hjemmebane og begge med rundt 9000 tilskuere (på papiret) til stede. Begge gangene har det blitt seriegull. I år tror jeg Molde er avhengig av en god start for å lykkes. Laget er nytt, og selvtillit kan bli avgjørende utover en tøff sesong. Da kan støtten fra tribunen bli den siste dråpen som bikker marginene Moldes vei.

Derfor oppfordrer jeg så mange som mulig å ta turen på søndag for å bidra til den gode starten MFK trenger. Tidspunktet er bra, værmeldingene er fine og jeg tror til og med hanskene kan ligge igjen hjemme. Jeg håper det ikke blir mange blå seter å se søndag klokka 15.30. Da går toget.

Les også

 1. Sevilla tør ikke spare stjernene mot Molde

 2. Molde-spillerne vil vinne for kapteinen

 3. Framtidas Molde-helter får sjansen mot Sevilla

 4. Kampen mot Sevilla blir Berg Hestads 900. for Molde

 5. «Tusen takk for alt, Daniel!»

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. Tromsø IL