Sandnes Ulf fristet mer enn Tyrkia for Owello

Solomon Owello kunne spilt høstsesongen i Tyrkia, men syntes et mulig opprykk til norsk eliteserie med Sandnes Ulf var mer spennende.

NYKOMMER:  Solomon Owello, til høyre, hadde torsdag sin første trening med Sandnes Ulf. Til venstre Kent Håvard Eriksen.
  • Jan-erik Larsen

SANDNES: — Jeg liker meg i Norge, og jeg er helt sikker på at overgangen til Sandnes Ulf er en utfordring som kan gjøre godt for min karriere, sier 26 år gamle Solomon Owello til Aftenbladet etter sin første trening med de lyseblå.

Etter sju år i Start og Kristiansand er han nå på plass i Sandnes. Sent torsdag ettermiddag landet også den andre nykommeren, islandske Olafur Karl Finsen. Den offensive spilleren fra klubben Stjernan skal ha sin første Ulf-økt fredag.

Les også

Starts Molde-duo kan være ute lenge

Kan starte mot Hødd

Trener Bengt Sæternes trengte ingen bekreftelse for å fastslå at Solomon Owello er en spiller som styrker Sandnes Ulf. Han tror både Owello og Finsen kan gi klubben et løft, og utelukker ikke at begge starter i hjemmekampen mot Hødd mandag.

— Solomon får en litt annen rolle hos oss enn i Start. Jeg tror han vil være best i en sentral midtbanerolle eller som indreløper. Derfor vil jeg gjerne vise ham noen videoklipp for å demonstrere spillemåten vår og forklare ham hvordan vi har tenkt å bruke ham. Det tar han fort, sier Sæternes.

Han mener Ulf nå har en mer fleksibel tropp, og ser også fram til at Nicolai Geertsen og Pontus Engblom skal bli skadefrie. Sandnes Ulfs medisinske støtteapparat regner med at de to senest er tilbake i hjemmekampen mot Åsane 13. september. Geertsen håper han skal bli klar før den tid.

Les også

Stokkelien: - Nå er jeg sjeleglad

Blir ut sesongen

Owello hadde flere tilbud fra både Norge og utlandet i dette overgangsvinduet, blant annet fra Tyrkia. Sammen med sine rådgivere landet han likevel på Sandnes Ulf.

— Jeg har vært i start siden 2008 og trengte en forandring. Jeg håper å kunne bidra til at Sandnes Ulf rykker opp. Utgangspunktet er godt og klubben har spillere til å klare det, mener nigerianeren.

Han skrev kontrakt med Sandnes Ulf ut 2015, og ønsker foreløpig ikke å ha loe lengre tidsperspektiv. Han vil fullføre sesongen før han bestemmer seg for om det kan bli aktuelt å forlenge med Ulf.

Ny straffeskytter

Gaukene har hjemmekamp mot Hødd mandag. Da kan det bli aktuelt å skifte straffesparkeksekutør, etter at både Aksel Berget Skjølsvik (mot Brann) og Kent Håvard Eriksen (Kristiansund) har bommet fra ellevemeteren.

— Det blir i alle fall ikke spilleren som blir felt som tar det neste. Jeg vil selv finne en eksekutør, sier trener Bengt Sæternes til Aftenbladet.