Fotball

Overtidsdrama i Italia: Juventus tapte kampen som kunne gitt ligagull

Med seier ville Juventus sikret seriegullet for niende år på rad, men laget tapte 1-2 i bortekampen mot Udinese. Gullfeiringen må vente noen dager.

Udinese vendte til 2-1-seier og utsatte Ronaldo og lagkameratenes gullfeiring. JENNIFER LORENZINI / NTB Scanpix

 • NTB

Fredag rundet Juventus 3000 dager sammenhengende som italiensk seriemester i fotball. Den rekken vil bli forlenget, men med tre serierunder igjen er laget «bare» seks poeng foran Atalanta og sju foran Inter, som begge teoretisk kan gå forbi.

Det så ut til å bli ett poeng til Juventus torsdag, men på overtid raidet Seko Fofana over halve banen på en kontring. Han kranglet seg forbi Alex Sandro og vendte bort Matthijs de Ligt før han satte inn vinnermålet alene med keeper.

De Ligt ga Juventus ledelsen i slutten av 1. omgang. Udinese-forsvaret greide ikke å klarere Adrien Rabiots innlegg ordentlig, og ballen havnet hos nederlenderen. Han sendte den i hjørnet fra nesten 25 meters hold.

Les også

Har kort tid igjen av kontrakten: Dette sier Zlatan om fremtiden

Les også

Rekordkveld for Ronaldo

Sema-trøbbel

Med tre poeng ville seriegullet vært i boks fordi Juventus er bedre enn Atalanta i innbyrdes oppgjør. Men hjemmelaget ville være med på leken, og sju minutter ut i den andre omgangen sto det 1-1. Ken Sema skrudde et innlegg inn i feltet, og ved hjørnet av 5-meteren stupheadet Ilija Nestorovski ballen i mål bak Wojciech Szczesny.

Det var ikke første gang et Sema-innlegg skapte trøbbel for gjestene. Før det var spilt 10 minutter holdt Udinese på å få ledermålet i gave, da Danilo nikket i stolpen bak egen keeper i forsøket på å klarere.

Ilija Nestorovski (til v.) feirer sin scoring mot Juventus sammen med Stefano Okaka. Andrea Bessanutti, LaPresse via AP / NTB scanpix

Palumbo-glede

Udinese, med den unge nordmannen Martin Palumbo på benken, er med sin seier så godt som sikret ny kontrakt. Det er sju poeng ned til Lecce på feil side av nedrykksstreken.

Cristiano Ronaldo jaget forgjeves scoring i jakten på to titler. Han er likt med Lazio-spissen Ciro Immobile med scoringstoppen med 30 mål. Ronaldo har blitt målkonge en gang i England og tre i Spania, og han håper å bli det også i en tredje av de fem store ligaene.

Det er som nevnt tre kamper igjen, og Juventus trenger bare å vinne en av dem for å bli mester.

Les mer om

 1. Cristiano Ronaldo
 2. Juventus FC
 3. Udinese Calcio

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Rekordkveld for Ronaldo

 2. FOTBALL

  Få dager igjen av kontrakten: Dette sier Zlatan om fremtiden

 3. FOTBALL

  Nordmann utvist da Ronaldo og Juventus sikret seriegullet

 4. FOTBALL

  Ronaldo fikk drømmetreff i jakten på ligagull

 5. FOTBALL

  Drømmestart for Rosenborg-vikaren etter komisk seiersmål

 6. FOTBALL

  Ronaldo-dobbel da Juventus slapp med skrekken