Klopp hyller Haaland som en fantastisk spiller: – Gratulerer, Norge!

Mener nordmannen blir en stor trussel på Anfield onsdag.

Jürgen Klopp var i godt humør dagen før årets første Champions League-kamp på Anfield.
  • Odd Inge Aas

ANFIELD: Fotballkatedralen i Liverpool var helt stille. Gressplenen på Anfield lå og klargjorde seg til det fansen håper blir nok en mektig, europeisk aften på arenaen som har sett det meste.

Jürgen Klopp smilte da han satte seg ned i pressekonferansesalen et innkast fra gressmatten. Det tok ikke mange minuttene før tyskeren kom med dagens første spøk.

Den regjerende Champions League-mesteren har naturligvis store ambisjoner også i denne sesongens utgave av verdens største klubbturnering.

Skal en syvende triumf bli en realitet, er det viktig med tre poeng mot Red Bull Salzburg onsdag kveld, etter 0–2-tap på første tur til Napoli. Den største trusselen på Anfield kan fort bli en tenåring fra Jæren.

Jürgen Klopp sparte ikke på superlativene om Erling Braut Haaland.

Erling Braut Haaland imponerte voldsomt i Champions League-debuten mot Genk 17. september. Det tok bare to minutter før han scoret det første målet, og før lagene gikk i garderoben til pause sto han med hat trick.

Det har naturligvis Liverpool-sjefen fått med seg.

– Norge har gode fotballspillere, åpenbart, smite han da første, norske journalist spurte om jærbuen.

Klopp fortsatte med å legge ut om den norske spissen.

– Han er en fantastisk spiller. Han er ung, har selvtillit, er rask og ser klar og fokusert ut på banen. Han er en skikkelig trussel. Jeg tror han er på et perfekt sted for øyeblikket. Det er viktig for spillere i den aldersgruppen at du spiller så ofte som mulig på et høyt nivå, og forbereder deg på den neste utfordringen i livet. Det er det han gjør, sa Liverpool-sjefen, før han til slutt la til:

– Gratulerer, fremtiden for norsk fotball er trygg.

Tyskeren ble imidlertid mindre snakkesalig når det var snakk om hvordan Liverpool skal stoppe Haaland.

– Jeg har lagt en plan. Hva den blir får du se under kampen onsdag.

Meldt kampklar

De siste ukene har det imidlertid vært usikkert om nordmannen kan spille på Anfield. Trener Jesse Marsch hadde imidlertid gode nyheter da han møtte pressen tirsdag ettermiddag.

– Han er frisk og klar for kamp. Erling er en viktig del av laget, og han har scoret mange mål for oss. Han er en stor turssel. Det vi må vurdere er om han klar til å starte, eller om vi skal bruke ham fra benken, sa Marsch.

Amerikaneren sparte ikke på superlativene da han omtalte sin måljeger. Han fulgte opp rosen Klopp kom med tidligere på dagen.

– Vi så allerede i sommer at han hadde et stort potensial. Det var en ny trener og nye spillere, og vi merket at gruppen ville bli sterk og at han hadde muligheten til å vokse. Han har vært farlig foran mål i hver kamp for oss. Jeg mener han er en veldig viktig spiller for oss, sier Morsch.

Han ser også veldig lyst på nordmannens fotballfremtid.

– Han er så ung. Hvis han fortsetter med en god mentalitet, så finnes det ingen grenser for hvor langt han kan nå.

Les også

Den norske 19-åringen imponerer en hel fotballverden. Et helt spesielt miljø på Jæren kan forklare suksessen

Erling Braut Haaland hadde mye å juble for i sin første Champions League-kamp.

En som ikke virket like godt forberedt på onsdagens norske trussel, er Sadio Mané.

«Sorry. Can you repeat?» var svaret da senegaleseren ble spurt om han tror Haaland kan følge i hans fotspor fra den østerrikske klubben og til toppen av Europa.

Da spørsmålet ble stilt på nytt, sa Liverpool-stjernen at han ser noen kamper fra østerriksk fotball på TV, spesielt når Salzburg spiller.

Han tror flere kan få fine karrierer, men det virket vel ikke helt som han hadde finstudert den norske tankspissen.

Les også

Haalands utrolige rekke stoppet

Ros fra Klopp

Klopp har både Mané og Naby Keita i troppen. De to afrikanerne har til felles at den europeiske karrieren skjøt fart i Mozarts fødeby. Liverpool-sjefen mener Haaland er i en klubb som virkelig er god på å utvikle unge spillere.

Han gir mye av æren til Ralf Rangnick, tyskeren som en periode var sportsdirektør både hos Salzburg og den andre Red Bull-eide klubben i europeisk toppfotball, nemlig Leipzig.

– Det er han som startet prosjektet. Det var en smart ansettelse, for han er en av de beste. De er veldig gode på spillerutvikling. Når de selger en spiller, så har de alltid den neste klar. De er godt forberedt, noe som er bra, sier Klopp.