Mannefall i Tromsø – Johnsgård kan få eliteseriedebut

Tromsø mangler fem spillere til kampen mot Sogndal.

KAN FÅ SJANSEN: Christer Johnsgård (til høyre) er med i troppen som møter Sogndal.

ALFHEIM: Sofien Moussa (suspendert), Runar Espejord (skadet), Hans Norbye (skadet), Mikael Norø Ingebrigtsen (syk), Morten Gamst Pedersen (skadet) spiller ikke morgendagens viktige bortekamp mot Sogndal.

En TIL-stall som er helt på tannkjøttet reiser dermed med alt de har av friske spillere til saftbygda.

Les også

Johnsgård scoret da TIL-reservene snublet

— Vi reiser med alt vi har tilgjengelig. 17 mann, sier TIL-trener Bård Flovik.

Inn med unggutt?

På høyrebacken er Jostein Gundersen (20) høyaktuell for å erstatte Norbye. Det vil i såfall bli 20-åringens første kamp fra start i eliteserien.

-Det er ikke besluttet ennå. Det er et alternativ, ja. Vi har flere, sier Flovik.

Han bekrefter at en annen mulighet er at Magnar Ødegaard skyves ut på backen og at Henrik Gjesdal kommer inn i midtforsvaret.

Gundersen er klar for sjansen.

— Jge håper selvfølgelig på sjansen. Å starte i eliteserien er et lite delmål det, det ville vært gøy, sier han.

Johnsgård-debut?

Christer Johnsgård kan samtidig få sine første minutter i eliteserien. Med Moussa og Espejord ute, er Thomas Lehne Olsen eneste andre spiss i reisefølget.

— Det er ikke usannsynlig at Christer får debutere mot Sogndal. Han skulle helst fått gjort det på Alfheim. Tiden får visehva vi tenker om han.

Flovik må uansett finne en scoringsnøkkel i Sogndal. Aron Sigurdarsson har scoret TILs eneste bortemål i serien, og årets eneste målscorere hjemme på Alfheim, Moussa (3) og Espejord, blir altså ikke med til Fosshaugane.

-For oss er det viktig å hente poeng og gjerne score mål. Vi går for det. Vi kom til sjanser mot Viking også, så gjelder det å sette dem. Som Sigurd (Rushfeldt) pleier å si, det handler om at de rette folkene får sjansen, sier Flovik.

I bedring

Aron Sigurdarsson håper han kan være den mannen. Etter skaden over påske har islendingen som åpnet sesongen i sensasjonell form, vært inn og ut av laget.

— Jeg trener for fullt nå og føler jeg blir bedre og bedre for hver kamp, sier islendingen.

Han innrømmer at statusen som troppens eneste målscorer er spesiell.

-Det er rart. Jeg vil gjøre mitt beste og selvfølgelig vil jeg prøve å score eller servere målgivende mot Sogndal også. Det handler spillet mitt om.

Klar for ansvar

Fredrik Michalsen (19) er en annen unggutt som nærmer seg spilletid i skadekrisen til TIL. 19-åringen har kun vært med til en bortekamp tidligere, mot Sandefjord i fjor, og har foreløpig ikke vært på banen i eliteserien.

— Det er klart man håper på sjansen. Jeg hadde en fin opplevelse mot Sogndal på La Manga. Er man med så er muligheten der.

Han er klar til å ta ansvar for et skadeskutt TIL-lag som sårt trenger bortepoeng.

— Det er derfor vi er her. Det er nettopp fordi vi har det ansvaret, særlig hvis det blir skader og suspensjon på de eldre spillerne. Vi jobber knallhardt hver dag for å få den muligheten, sier Fredrik Michalsen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk