Fotball

Ronaldo vil bli i Real Madrid ut karrieren

Cristiano Ronaldo insisterer på at han vil avslutte karrieren sin som fotballspiller i Real Madrid etter det historiske målet som sikret trofeet i klubb-VM.

Real Madrids Cristiano Ronaldo løftet trofeet i klubb-VM lørdag. Foto: Hassan Ammar / AP/ NTB scanpix

Ronaldo scoret det eneste målet i finalen i klubb-VM mot Gremio. Real Madrid vant turneringen for fjerde gang og Ronaldo ble mestscorende med sju mål.

Etter kampen åpnet Ronaldo opp om hans pensjonsplaner.

– Jeg vil gjerne (bli i Real Madrid ut karrieren), men det er ikke opp til meg. Det avhenger av hva jeg gjør på banen, sa Ronaldo.

– Jeg styrer ikke klubben, det er opp til dem som gjør det. Min jobb er på banen og jeg synes jeg gjør det bra. Resten kan ikke jeg kontrollere, la han til.

Les også

Ronaldo ble helten – Real Madrid kronet drømmeår med VM-tittel

Skryt fra treneren

32-åringen signerte en ny kontrakt til 2021 med klubben for litt over et år siden, men oppildnet spekulasjoner rundt hans mulige exit etter å ha ledet Real Madrid til mesterligasuksess i juni, fordi han skal ha vært misfornøyd med hvordan klubben håndterte skattesaken han ble dratt inn i.

Portugiseren møtte i retten i juli på grunn av beskyldninger om skatteunndragelser på 17,4 millioner euro mellom 2011 og 2014.

Les også

Neymar og Ronaldo møtes til gigantduell - United og Liverpool heldige med trekningen

Real Madrid-manager Zinédine Zidane synes Ronaldo fortjener en ny kontrakt.

– Selvsagt, men til riktig tid, sa manageren.

– For oss er det svært viktig at Cristiano blir. Han er i klubben sin, sitt hjem og ingen kan gjøre som ham, så forhåpentligvis blir han til han legger opp, fortsatte han.

Klubbrekorder

Ronaldo har knust klubbrekorder siden han kom til Real Madrid fra Manchester United i 2009, og er i overlegen tet som den spanske klubbens mestscorende gjennom tidene med 434 mål på 414 kamper.

Ronaldo uttalte at han var den beste fotballspilleren noen gang etter at han plukket opp sin siste av fem gullballer.

– Jeg er en veldig selvsikker person, og tallene lyver ikke. De snakker for seg selv. Jeg er veldig fornøyd. Jeg er fortsatt motivert for å vinne trofeer som et kollektiv og individuelt. Jeg føler meg sterk nok til å fortsette å utvikle meg som spiller og vinne trofeer, som er det jeg liker mest, avsluttet Real Madrid-spilleren.

Les mer om

  1. Cristiano Ronaldo
  2. Internasjonal fotball
  3. Real Madrid CF