Fotball

Fredag gjør TIL-sjefen et grep han ikke har prøvd på et halvt år

Simo Valakari endrer formasjon mot TUIL, som på sin side tester keeper fra Østlandet.

Simo Valakari og TIL skal fredag møte TUIL i en kamp som sendes direkte på itromso.no.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

TIL møter fredag ettermiddag klokken 16.00 TUIL til treningskamp på Alfheim. En kamp du kan se direkte på itromso.no samt følge med vår chatter Helge Skog.

Dette blir TILs tredje treningskamp i vinter etter at de tapte en og vant en i Tyrkia nylig. Mot TUIL vil TILs hovedtrener Simo Valakari teste noe han kun har forsøkt en gang tidligere.

– Jeg kommer til å spille med fire forsvarsspillere. Tanken er å teste 4-3-3, forteller Valakari til iTromsø.

– Prinsippene på måten vi spiller på vil være de samme uansett om hvor mange forsvarsspillere vi har på banen, poengterer Valakari til iTromsø.

TIL har ikke siden Valakaris første kamp mot Molde 6. august i fjor spilt med fire forsvarsspillere. Til cupkampen mot Lillestrøm spilte TIL med trebackslinje, samt at en vingback på hver side. Noe de beholdt resten av sesongen.

– Jeg var veldig fornøyd med forsvarsrekka som spilte mot Rubin Kazan sist, sier Valakari.

Les også

Skal måle krefter på fotballbanen og som reinkappkjørere

Bakenga-comeback?

TIL-kaptein Simen Wangberg har vært skadet hele forsesongen og spiller ikke fredag. Han er heller ikke aktuell for Spania-kampene i neste uke. Dermed vil han kun få en treningskamp for «Gutan» før sesongstart. Det er generalprøven mot Bodø/Glimt 4. mars.

– Målet er at han skal få spilt litt fotball i Spania. Men kampene der kommer nok for tidlig. Men fremgangen er god, sier Simo Valakari som også må unnvære Elhadji Mour Samb de neste kampene. Han reiser hjem til Senegal og blir heller ikke med til Marbella. Årsaken er at moren gikk bort onsdag.

Mushaga Bakenga er en annen som har vært skadet lenge. Fredag tror Valakari at det blir «noen minutter» på banen for spissen som valgte å forlenge med TIL i vinter.

Tom Høgli har spilt lite det siste halve året, men fikk 45 minutter mot Rubin Kazan i Tyrkia i forrige uke.

– Han følte de 45 minuttene godt, men er tilgjengelig til kampen mot TUIL, sier Valakari.

Les også

Klar for TUIL – skal hjelpe TIL i jakten på erstatter

Marius W. Berntzen på trening med TUIL på Alfheim torsdag.

TUIL tester ny keeper

I TUIL-leiren er det en rekke spillere som ikke er aktuelle. Mohammed Ahamed, Tobias Nygård Vibe, Lars Henrik Andreassen, Theodor Nilsen, Martin Albertsen og Lars Gunnar Johnsen spiller trolig ikke. Sistnevnte kan være aktuell for å komme inn noen minutter.

Fra tidligere er det klart at Andreas Løvland og Tomas Kristoffersen er i troppen mot TIL. Klubben har også hentet inn en prøvespiller ekstra til oppgjøret mot TIL ettersom keeper Grzegorz Flasza dro til Arendal i vinter.

Det er målvakten Marius W. Berntzen (23) som er opprinnelig fra Sandefjord, men kommer sist fra TB/FC Suduroy/Royn på Færøyene, noe også Nordlys har omtalt torsdag. 23-åringen har historikk i klubbene Ørn Horten, Sandefjord og Fyllingsdalen.

– Vi får se hva som kommer ut av dette oppholdet. Jeg er ledig og de trenger keeper, så får vi se om det er en match, sier Berntzen til iTromsø.

Les også

TUIL-profil trodde han hadde pådratt seg brudd. To timer senere kom kontrabeskjeden.

TUIL får dog konkurranse. Kommende mandag reiser målvakten med eliteserielaget Sandefjord til Spania på treningsleir.

– De har litt skader og jeg har spilt der tidligere siden jeg er fra byen, sier keeperen.

Trener Gaute Helstrup fastslår at det ikke vil bli tilbudt noen avtale mens Berntzen er i Tromsø.

– Vi kommer nok til å tenke oss litt om. Riktignok har vi sett litt video av han fra Færøyene, men det trengs nok litt mer tid i etterkant, sier Helstrup til iTromsø.

Les mer om

  1. Tromsø IL
  2. Tromsdalen Fotball
  3. Mushaga Bakenga
  4. Simen Wangberg
  5. Rubin Kazan
  6. Tom Høgli